U nedjelju pokazna vježba „Zvornik 2020“

ZVORNIK

U nedjelju pokazna vježba „Zvornik 2020“

 

U Zvorniku će u nedjelju, 15. marta, biti održana Pokazna vježba „Zvornik 2020“, kao jedna od aktivnosti kojom Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske obilježava Međunarodni dan civilne zaštite.

Željko Janković, glavni republički inspektor zaštite i spasavanja u Republičkoj upravi civilne zaštite, istakao je na današnjem sastanku u Zvorniku, da će vježba biti realizovana zajedno sa Službom civilne zaštite grada Zvornika, Službom profesionalne vatrogasne jedinice grada Zvornika i Gradskom organizacijom Crvenog krsta.

 – Veći dio vježbe odvijaće se na početku gradske plaže iz pravca Diviča, na obali rijeke i na samoj rijeci. Učesnici vježbe su timovi Republičke uprave civilne zaštite za spasavanje na vodi i pod vodom, za spasavanje sa visina, za upravaljanje dronovima, RHB tim, dva medicinska tima sa sanitetskim vozilima, Helikopterski servis Vlade Republike Srpske, Služba profesionalne vatrogasne jedice grada Zvornika i ekipa Gradske organizacije Crvenog krsta. Događaj će obezbjeđivati i jednim dijelom učestvovati u vježbi i pripadnici Policijske uprave Zvornik, kao i zvornička ekipa hitne medicinske pomoći – istakao je Janković i naglasio da je cilj vježbe da se prikaže dobra koordinacija i saradnja na terenu jedinica lokalne samouprave sa jedinicama Republičke uprave civilne zaštite i Helikopterskim servisom.

Početak vježbe je u 11:00 časova.
(infobirac.net)