Zvornički maturanti u dvodnevnoj akciji darivanja krvi

ZVORNIK

Zvornički maturanti u dvodnevnoj akciji darivanja krvi

 

U organizaciji Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ i GO Crvenog krsta, danas je u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske, pri zvorničkoj bolnici, počela dvodnevna akcija darivanja krvi u kojoj učestvuju učenici i profesori ove škole. Prvog dana ove humane akcije prijavilo se 86 maturanata. Valentina Stojanović je jedna od njih, a prvi put je darivala dragocjenu tečnost.

 – Ovo je jedan human čin i mislim da svako od nas može da da krv. Niko od nas ne zna kada će se naći u životnoj opasnosti i kada će mu biti potrebna krv – rekla je Stojanovićeva, koja je ranije godinu dana bila u srednjoj školi u Americi i za portal infobirac.net dodala da se u tamošnjim srednjim školama ovakve akcije organizuju mnogo češće, a učenici imaju različite benefite.

Tradicionalno, u akciju darivanja krvi, kao vid podrške učenicima i profesorima, je uključena i direktorica škole Biljana Pisić.

 – Ovo mi je 12 put da darujem krv sa našim učenicima i profesorima jer je velika stvar da darujemo tečnost koja nekome može da spasi život. Ovo je inače nedjelja u kojoj naši učenici imaju više humanih akcija. Naredna je već u četvrtak kada organzujemo u dva termina, od 17 i od 19 časova, u zvorničkom Domu omladine, tradicionalni humanitarni koncert. Novac od prodatih ulaznica je namijenjen Centru za podršku djeci sa smetanjama u razvoju i njihovim roditeljima – istakla je Pisić.

Vladimir Dražić, šef zvorničke Službe ze transfuzijsku medicinu istakao je da su nakon proljećnih akcija zalihe krvi na zavidnom nivou. On je dodao da su uradili akciju u Vlasenici, slijedi akcija u Milićima te u Tehničkom školskom centru „Zvornik“.  

(infobirac.net)