Jačanje ženskog preduzetništva: Obuka o marketingu i upravljanju u agroindustriji

VLASENICA

Jačanje ženskog preduzetništva: Obuka o marketingu i upravljanju u agroindustriji

 

U okviru projekta „Osnaživanje poljoprivrednih, zanatskih i uslužnih preduzeća pod vođstvom žena“, održana je obuka o marketingu u agroindustriji za članice Udruženja žena „Podrinje“ Vlasenica. Projektom, čiji je cilj jačanje ženskog preduzetništva, obuhvaćeno je 20 korisnica sa područja ove opštine, a realizuju ga NODAS – Udruženje za razvoj i afirmaciju društva i oština Vlasenica.

Projektni menadžer NODAS-a Bekir Omerbašić rekao je da je vrijednost projekta u opštini Vlasenica 96.000 evra, a da je za svaku korisnicu predviđen iznos granta od 3.000 evra. On je objasnio da se podrška donatora ogleda u opremi koju je Udruženje NODAS već počelo da isporučuje korisnicama.

Projektom su, uz materijalnu podršku, predviđene i različite vrste osposobljavanja i radionica, a prva u nizu je održana u petak. Obuka je usmjerena na članice Udruženja koje će se u narednom periodu baviti preradom voća i povrća, te sušenjem voća i bilja.

Predsjednica Udruženja žena „Podrinje“ Desanka Nikolić rekla je da će na ovaj način Udruženje efikasnije plasirati proizvode i ostvariti bolju zaradu.

Projekat „Osnaživanje poljoprivrednih, zanatskih i uslužnih preduzeća pod vođstvom žena“ provodi se u opštinama Vlasenica, Кonjic i Кladanj. Ukupna vrijednost projekta iznosi 433.000 evra, a finansira ga njemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj uz sufinansiranje projektnih opština.

(Izvor: opstinavlasenica.org)