Sara Ćirković ostvarila plasman na evropsko prvenstvo u boksu nakon što se okitila titulom juniorske prvakinje Srbije

BORILAČKI SPORTOVI

Sara Ćirković ostvarila plasman na evropsko prvenstvo u boksu nakon što se okitila titulom juniorske prvakinje Srbije

 

Zvorničanka Sara Ćirković ostvarila je istorijski uspjeh jer je izborila plasman na evropsko prvenstvo nakon što je danas osvojila titulu juniorske prvakinje boksa Srbije.

Ovo je prvi put u novijoj istoriji da grad Zvornik ima predstavnika na Evropskom prvenstvu u boksu, a zahvalnost se duguje bokserskom klubu Obilić iz Zvornika koji okuplja mlade ljude iz ovoga grada i okoline u plemenitoj borilačkoj vještini.

Sara Ćirković je na ovom prvenstvu nastupila kao predstavnik BK Obilić 1389 iz Malog Zvornika kojeg su osnovali članovi zvorničkog Obilića, kako bi ostvarili nastupe na prvenstvima Srbije.

U finalnom meču juniorskog uzrasta do 52 kilograma Sara je u velikom stilu osvojila titulu juniorske prvakinje nokautom u drugoj rundi, savladavši predstavnicu BK Vojvodina iz Novog Sada.

 – Osjećaj je fenomenalan, još uvijek ne mogu vjerovati da sam ostvarila plasman na evropsko prvenstvo. Hvala mojim trenerima koji su vjerovali u mene, presrećna sam i ova zlatna medalja je kruna napornog rada da se dođe do vrha, kako mene tako i mojih trenera. Još jednom veliko hvala svima – izjavila je Žirković nakon velikog uspjeha.

(Izvor: zvornicki.ba)