U Vlasenici održana pres konferencija povodom 14. izdanja biciklističke trke „Beograd-Banja Luka“

VLASENICA

U Vlasenici održana pres konferencija povodom 14. izdanja biciklističke trke „Beograd-Banja Luka“

 

U Vlasenici je održana pres konferencija povodom obilježavanja 14. biciklističke trke „Beograd-Banja Luka“, koja će po drugi put proći kroz Vlasenicu. Opština Vlasenica će biti domaćin cilja druge etape, a tim povodom se medijima obratio načelnik opštine Miroslav Кraljević, direktor trke Vladimir Кuvalja i Željko Lukić iz biciklističkog kluba KPL „Vlasenica“.

Takmičari trke će 22. aprila krenuti iz Beograda, 23. aprila stižu u Vlasenicu, odakle se karavan seli u Brčko, Prnjavor, Derventu sve do Banja Luke, gdje će se ova sportska manifestacija završiti 24. aprila. Već je prijavljen maksimalan broj ekipa, a takmičari dolaze iz 36 različitih zemalja.

 – Naravno, prošle godine je rečeno da ćemo i ove godine da nastavimo i svake naredne godine da organizujemo ovakvu manifestaciju, jer trka koja povezuje gradove od Beograda do Banje Luke je sigurno nešto što je više od sporta, ima mnogo veću simboliku i mnogo veću i čvršću poruku daje kada je u pitanju Srbija i Republika Srpska. Jednostavno, prošle godine smo imali po prvi put čast da uradimo tako nešto i potrudili smo se, ja kao načelnik, domaćin i sa našim biciklističkim klubom i u dogovoru sa gospodinom Кuvaljom da ovaj događaj postane trajan – istakao je Miroslav Кraljević, načelnik opštine Vlasenica.

 – Mi smo danas ponosni što je Vlasenica pristala da bude domaćin trke. Trka „Beograd-Banja Luka“ u svom četrnaestom izdanju ima nekoliko novih izmjena, naravno u odnosu na prošlu godinu, mi se trudimo da nešto novo donesemo. Ovogodišnji start je 22. aprila iz Beograda i vozi se do Bijeljine, zatim iz Bijeljine do Vlasenice i ono što je trka „Beograd-Banja Luka“ po prvi put uvela je da će imati ozbiljnu brdsku etapu koja je do sada bila interesantna isključivo sprinterima. Ovogodišnja etapa će ići iz Bijeljine preko Lopara i Ugljevika do Vlasenice –  za UPSMedia tim rekao je Vladimir Кuvalja, direktor trke „Beograd-Banja Luka“.

 – Ono što mogu da kažem za trku „Beograd-Banja Luka“ jeste da za sam grad trka mnogo znači i da je u principu jedan međunarodni i svjetski događaj. Građani Vlasenice su do sada ovakve događaje mogli da gledaju samo putem televizije. Što se tiče našeg biciklističkog kluba, nama je cilj da imamo promociju biciklizma prije svega, to je prvi i osnovni cilj našeg kluba, a mi smo iskoristili priliku da animiramo mlade, odnosno najmlađe koji će uzeti učešće na toj trci koja će biti uvertira glavnog biciklističkog takmičenja – rekao je Željko Lukić, predsjednik biciklističkog kluba KPL „Vlasenica“.

(Izvor: opstinavlasenica.org)