Predstavljen Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz Čelendž fonda

ZVORNIK

Predstavljen Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz Čelendž fonda

 

U organizaciji Razvojne agencije Republike Srpske i i Gradske uprave danas je u Zvorniku održan info dan na kome je predstavljen peti Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz Čelendž fonda.

Marko Кakuća iz Razvojne agencije Republike Srpske rekao je da na pozivu mogu da učestvuju svi registrovani poslovni subjekti s tim da oni koji svoju djelatnost obavljaju najmanje šest mjeseci mogu da konkurišu za sredstva do 10.000 evra, dok zreli poslovni subjekti koji djelatnost obavljaju preko dvije godine mogu da konkurišu za sredstva do 30.000 evra, s tim da minimalno vlastito učešće od strane aplikanta mora biti 50 posto.

 – Za ova sredstva mogu da konkurišu preduzetničke radnje, komercijalna gazdinstva, zadruge i privredna društva sa inovativnim proizvodima, procesima ili uslugama – rekao je Kakuća.

Javni poziv je otvoren do 24. marta 2020. godine.

Čelendž fond je uspostavljen u okviru projekta „Čelendž tu čendž“ koji finansira Vlada Švedske putem svoje ambasade u BiH i Švedske agencije za međunarodni razvoj, a realizuju ga Razvojna agencije Republike Srpske i Sarajevska regionalna razvojna agencija. Partner u projektu je regija Ostergotland iz Istočne Švedske.

(Izvor: gradzvornik)