Rukovodstvo opštine posjetilo Dom zdravlja

VLASENICA

Rukovodstvo opštine posjetilo Dom zdravlja

 

Miroslav Кraljević, načelnik opštine Vlasenica, je sa svojim saradnicima bio u radnoj posjeti Domu zdravlja.

Na sastanku se razgovaralo o problemima sa kojima se ova ustanova suočava, kao i o planovima za naredni period, a sve u funkciji unapređenja postojećih usluga i uslova rada.

Кraljević je istakao da ova institucija ima podršku lokalne vlasti kada su u pitanju specijalizacije ljekara i kadrovska politika, kao i uvjerenje da će podmlađivanje i stručno usavršavanje kadra značajno doprinijeti poboljšanju kvaliteta zdravstvenih usluga na području opštine Vlasenica.

 – Кao odgovorna vlast suočili smo se sa dugogodišnjim problemima u ovoj ustanovi i nastojimo da ih riješimo na zakonit način, a fokus je na zbrinjavanju osam radnika. U planu je obnavljanje opreme i nabavka sanitetskih vozila, kao i druge aktivnosti sa ciljem prevazilaženja problema i unapređenja rada. Dom zdravlja smo zatekli u najtežem stanju, njihove obaveze i dugovanja u tom momentu iznosile su oko tri miliona КM. Uz podršku Vlade Republike Srpske nastojimo da riješimo probleme ove zdravstvene ustanove i uspostavimo kvalitetan sistem zdravstvene zaštite, kakav naši građani i zaslužuju – istakao je Kraljević.

(Izvor: opstinavlasenica.org)