Veliko priznanje za FK Drinu i mladu fudbalerku ovog kluba – Rajna Tešić u reprezentaciji u BiH

FUDBAL

Veliko priznanje za FK Drinu i mladu fudbalerku ovog kluba – Rajna Tešić u reprezentaciji u BiH

 

Ovih dana, fudbalski klub Drina i kadetkinja ovog kluba Rajna Tešić, dobili su veliko priznanje za svoj rad. Mlada Tešićeva, dobila je poziv i učestvovala u dvije utakmice kadetskih reprezentacija BiH i Srbije koje su igrane u Zenici.

 – Drago mi i je da sam pozvana u reprezentaciju BiH. Odigrala sam  dviie utakmice i stekla veliko iskustvo. U prvoj je bilo 2:2, a u drugoj 1:1. Dosta sam naučila od koleginica što mi daje podstrek da nastavim da radim i da se borim za još bolje rezultate – rekla nam je mlada Rajna Tešić.

I trener Goran Petrović je izuzetno zadovoljan njenim igrama.

 – Ja sam kao trener ponosan na naš podrinjski biser, našu Rajnu. Ona je za samo dvije godine igranja fudbala, uspjela da uđe u reprezentaciju BiH. Zadovoljni smo i ja i moj kolega Zoran Tomić, koji takođe radi sa njom te nastojimo da ona bude sve bolja i bolja. Mislim da će se tek čuti za ovu mladu fudbalerku – rekao je Petrović.

Da dodamo da su mlade zvoničke fudbalerke učestvovale na Međunarodnom turniru u Orašju na kome je nastupilo deset ekipa, a Drina je zauzela drugo mjesto. U finalu, Zvorničanke su poražene od ekipe Radnika sa 3:0, a Rajna Tešić je proglašena za najbolju na ovom turniru.

(Za infobirac.net – D. Gajić)