Tokom pojačane kontrole sankcionisan 41 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola

ZVORNIK

Tokom pojačane kontrole sankcionisan 41 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola

Na području Policijske uprave Zvornik, u periodu od 27. do 29. februara 2020. godine, realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.
Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 377 učesnika u saobraćaju, od kojih je 112 sankcionisano. Od ukupnog broja kontrolisanih, 330 učesnika je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 41 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.


Šest vozača je lišeno slobode i zadržano do istrežnjenja ili oporavka kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg ili su odbili da se podvrgnu alkotestiranju, dok su dva učesnika sankcionisana prilikom kontrole na prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova. Pored toga, evidentirano je i 69 ostalih prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.
U cilju povećanja stepena bezbjednosti saobraćaja na području PU Zvornik, slične akcije biće provedene i u narednom periodu.
Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

infobirac.net