„Vječiti“ derbi ili „španska serija“ pitanje je sad – Viđeni svi elementi opere i malo efektivne igre

FUDBAL

„Vječiti“ derbi ili „španska serija“ pitanje je sad?!

Viđeni svi elementi opere i malo efektivne igre

 

Odigran je 162. „vječiti derbi“, a Dejan Stanković i Savo Milošević su podijelili bodove. Utisak je da smo vidjeli ono što smo i očekivali, malo fudbala i puno svega što nije vezano za fudbal. Odavno smo navikli da ovo više nisu derbiji nego „španske serije“, s tim da je ovaj serijal dobio dramsku dimenziju, odnosno operski karakter.

A imali smo izgleda sve elemente opere.

Dugu travnatu pozornicu dimenzija 110 sa 73 metra. Za libreto su se pobrinule frakcije navijača Partizana pa je (sporednu) ulogu dobila i policija. Prikazana su i oba operska načina pjevanja. Recitativ, koji je prelaz tokom razvijanja radnje, su izvele „Delije“, a ariju, u kojoj likovi izražavaju svoje emocije (zbog više frakcija), navijači Partizana.

Specijalne efekte su izvodili navijači oba tima, a zbog siline dramskog pristupa na jugu (paljenje stolica) i povreda igrača igralo se u dva poluvremena čak devet minuta duže, dva u prvom i sedam u drugom poluvremenu. Ostaje žal što na „ArenaSport1“ nismo vidjeli minute efektivne igre, a sigurno ih nije bilo mnogo. I da, napravljena su 43 prekršaja. E, tu smo duplo „bolji“ od ekipa u Ligi šampiona. Oni prave oko 20 prekršaja po utakmici.  

Pročitajte i uvodni komentar novinara „Blica“ pod naslovom „Dupla nula na Marakani“ :

Deki vs Savo. Prvi put u ulozi trenera jedan naspram drugog legende Crvene zvezde i Partizana – u večitom derbiju. Huk sa tribina, bakljade navijača, suze Boaćija, ozbiljno šibanje na terenu, međusobna tuča “grobara”, braća (od stričeva) Nenad i Milan Milijaš na supraničkim klupama, nevidljivi Asdano, povrede (pored Boaćija) Rodića i Sume, čak 43 prekršaja… Svega, samo ne golova! To je rezime 162. večitog derbija.

(Izvor: infobirac.net, blic.rs)