Rukovodstvo opštine rješava problem „Alprovih“ placeva

VLASENICA

Rukovodstvo opštine rješava problem „Alprovih“ placeva

 

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević održao je sastanak sa 40 stanovnika vlaseničkog naselja Toplik, koji su korisnici tzv. „Alprovih“ placeva.

Sastanak je održan sa ciljem rješavanja problema imovinsko-pravnih odnosa na nepokretnostima koje su, prije 20 godina, prometovane suprotno zakonskim propisima, pa samim tim nije moglo biti izvršeno ni knjiženje imalaca prava na istim u javne evidencije.

Pojedini učesnici sastanka izvršili su prodaju parcela, iako i sami nisu bili zakonski vlasnici, te je došlo i do pokretanja sudskih sporova.

Neriješeni imovinsko-pravni odnosi u ovom slučaju stanovnicima predstavljaju problem i prilikom prijave prebivališta, s obzirom na to da nisu evidentirani ni kao vlasnici, a ni kao korisnici parcela na kojima imaju sagrađene stambene objekte.

S obzirom na to da je ovaj problem prisutan dugi niz godina, opština Vlasenica će, u saradnji sa Republičkom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove, PJ Vlasenica, kao i Pravobranilaštvom Republike Srpske, SZ Vlasenica, pokrenuti postupak rješavanja imovinsko-pravnih odnosa ovih parcela.

(Izvor: opstinavlsenica.org)