Poznati dobitnici priznanja opštine Srebrenica

SREBRENICA

Poznati dobitnici priznanja opštine Srebrenica

 

Na nastavku redovne Skupštine opštine Srebrenica odbornici su usvojili Odluku o dodjeli nagrada i priznanja povodom Dana opštine, 11. marta, kojom se određuje da se najveće opštinsko priznanje, Plaketa sa zlatnim grbom Srebrenice dodijeli Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Plaketa sa srebrnim grbom opštine Srebrenica biće dodijeljena Vladi Kantona Sarajevo, a plaketa sa bronzanim grbom timu „Parfemdžije“ hemijske sekcije Srednjoškolskog centra Srebrenica za proizvodnju specifičnih eteričnih ulja i parfema za koje su dobili više prestižnih nagrada na takmičenjima i smotrama stvaralaštva i inovacija u Republici Srpskoj, BiH i Srbiji.

Odbornici su na ovoj sjednici usvojili i planove utroška od naknada za šume, vode, rude u iznosu od 2,1 milion KM.

Većina ovih sredstava planirana je za izgradnju i obnovu lokalnih puteva, rekonstrukciju vodozahvata srebreničkog i skelanskog vodovoda, ekološke i još neke infrastrukturne projekte među kojima su izgradnja i sanacija mostova i klizišta.

Usvojene su mjere i program sistematske deratizacije i dezinfekcije na području opštine te program zajedničke komunalne potrošnje za ovu godinu.

(Izvor: esrebrenica.ba)