Povelja „Kapetan Miša Anastasijević“ značajno priznanje za zvorničku školu

ZVORNIK

Povelja „Kapetan Miša Anastasijević“ značajno priznanje za zvorničku školu

 

Među laureatima Povelje „Kapetan Miša Anastasijević“, koja je nedavno dodijeljena zaslužnim organizacijama i privrednicima, našao se i zvornički SŠC „Petar Kočić“, odnosno direktorica ustanove Biljana Pisić. Ona je istakla da je ovo važna nagrada i dodala da je to priznanje za „promociju obrazovanja i afiramciju znanja kod mladih“.

 – Uspostavljanjem specijalnih i paralelnih odnosa između Srpske i Srbije ove prestižna nagrada se dodjeljuje zaslužnim pojedincima, organizacijama i ustanovama i kod nas. Drago mi je da smo kao ustanova, i ja kao njen rukovodilac, nagrađeni ovim priznanjem jer je to potvrda realizacije svih naših projekata, međunarodne saradnje i opremljenosti škole, što je prepoznatao i u resornom ministarstvu i RPZ-u, ali želim da posebno naglasim da nijedna od tih aktivnosti ne bi bila moguća bez aktivne podrške Gradske uprave u Zvorniku – istakla je Pisić.

Ona je istakla da ova nagrada, kao i druga priznanja i uspjesi, puno znače na promociji same ustanove što je jako važno kod upisne politike.

 – Još prije nekoliko godina u razgovoru sa direktorom srednje škole iz Sežane Dušanom Štolfom, saznali smo koliko je važan kvalitet nastave, ali i otvorenost škole, učešće u projektima koji uključuju rad učenika i njihova putovanja. To smo i mi primijenili te i naši učenici učestvuju u raznim projektima i, pored učenja, putuju u škole u EU sa kojima sarađujemo – istakla je Pisić.

(infobirac.net)