Zvornička turistička organizacija predstavila potencijale na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

ZVORNIK

Zvornička turistička organizacija predstavila potencijale na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

 

Na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, na štandu TO Republike Srpske, predstavila se i Turistička organizacija grada Zvornika. Oni su u prvi plan stavili tranzitni turizam jer najviše gostiju u grad na Drini dolaze kao tranzitni turisti zbog činjenice da je Zvornik na raskrsnici puteva Beograd – Sarajevo.

Slavica Andrić, direktor TOGZ kaže da su se svi ugostitelji odazvali na njihov poziv te su predstavili njihov promo materijal.

 – Izložili smo promotivni materijal naše ugostiteljske ponude, a ove godine nismo imali gastro prezentacije kao prošle godine. Potencijalni turisti su se raspitivali o tome šta posjetiti u Zvorniku te smo im predstavili ugostiteljske, smještajne kapacitete, kao i turističke potencijale, odnosno tvrđavu, jezero, Drinu i Kiseljak – rekla je Andrićeva i dodala da je na poziv TO RS svoju prezentaciju suvenira imala i Zvorničanka Rada Lazarević koja je nedavno u „Poštama Srpske“, u saradnji sa TOGZ, izložila mobilnu suvenirnicu.

 – Prema našim saznanjima, ona je dogovorila nekoliko poslova što je pokazatelj da je sajam zaista značajan za turističko povezivanje i poslovanje. Bila je to prilika i da mi vidimo neke nove ideje, a to se recimo odnosi na metod smještaja po principu „stan na dan“ u čemu su posebno odmakli Trebinje i Višegrad – istakla je Andrićeva.

(infobirac.net)