Održano drugo predavanje iz oblasti proizvodnje povrća u plastenicima

ZVORNIK

Održano drugo predavanje iz oblasti proizvodnje povrća u plastenicima

 

U okviru projekta „Unapređenje plasteničke proizvodnje povrća“, koji zajedno realizuju UNDP i Gradska uprava u Zvorniku danas je održano drugo predavanje po redu iz oblasti proizvodnje povrća u zaštićenom prostoru (plastenicima).

Predavanje je organizovano u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, resor za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi, čiji je predstavnik Dragan Zarić istakao da će proizvođači povrća u plastenicima kroz predavanja dobiti osnovne upute iz ove oblasti, ne samo teoretski nego i praktično.

 – Ovo je jedna mala škola u okviru koje ćemo, pored ova dva predavanja, imati još predavanja i to kada poljoprivrednici započnu ciklus proizvodnje i tada ćemo ići na teren. Prije dvadesetak dana smo imali prvo predavanje tokom kojeg smo im prezentovali osnovne principe postavljanja plastenika i zasnivanja proizvodnje, a danas su obrađene teme „Agrotehnika povrća u plastenicima“ i „Zaštita povrća u plastenicima“ – rekao je Zarić.

Predavači su bili Stevan Mesarović iz kompanije „Jara“ i Đorđe Glišić iz resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi.

Predavanju su prisustvovali zvornički poljoprivredni proizvođači koji su aplicirali na Javni poziv po projektu „Unapređenje plasteničke proizvodnje povrća“ u okviru kojeg će na području grada Zvornika biti dodijeljeno 25 plastenika površine 100 metara kvadratnih sa sistemom za navodnjavanje.

(Izvor: gradzvornik.org)