U Zvorniku uručena priznanja „Кapetan Miša Anastasijević“

MA Izdvojena ZVORNIK

U Zvorniku uručena priznanja „Кapetan Miša Anastasijević“

 

Priznanja, palekte i zlatnike sa likom „Кapetan Miša Anastasijević“ juče je u Domu omladine Zvorniku dobilo 17. istaknutih privrednih i društvenih subjekta te pojedinaca sa područja Podrinja, Birča, Semberije i Majevice, koji se ističu u preduzetništvu i stvaralaštvu, kao i ambasador Bugarske u BiH Avgustina Cvetkova Кarabaševa.

Ambasador Bugarske Avgustina Cvetkova Кarabaševa plaketu je dobila za jačanje i uspostavljanje trajne saradnje te prijateljskih i privrednih veza između naroda BiH i Bugarske.

Cvetkova Кarabaševa je, nakon primljene nagrade, nagasila da je aktivna podrška bugarske države evropskim integracijama BiH postala još intenzivnija nakon predsjedavanja Bugarske Evropskom unijom kada je zapadni Balkan ponovo vraćen na evropsku agendu.

Ona se zahvalila i gradonačelniku Zvornika Zoranu Stevanoviću na dobroj saradnji i iskazanoj želji za jačanje partnerstva.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović dobio je priznanje „Кapetan Miša Anastasijević“ za profesionalizan u radu i doprinos razvoju Podrinja, a Ljubica Vasiljević, profesor Tehnološkog fakulteta u Zvorniku, za značajan stručno-naučni rad i jačanje prosperiteta Republike Srpske.

Primarijus Zoran Кomljenović, načelnik Hiruškog odjeljenja JZU Bolnica Zvornik, priznanje je dobio za stručnost, humanizam i unapređenje zdravstva u regionu, a načelnik opštine Šekovići Momir Ristić za razvojne potencijale.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dušica Šolaja ovu prestižnu nagradu dobila je za izgradnju i jačanje prosperiteta Podrinja i Republike Srpske, a Fabrika za pocinčavanje Srebrenica, čiji je direktor Bojan Trninić, za doprinos razvoja Podrinja i Srpske.

Nagrada je uručena Ani Mirković, direktoru Marketinga kompanije Tehnički remont Bratunac za promociju privrede u Republici Srpskoj, kao i kompaniji „Lein“ Banjaluka, odnosno direktoru Ratku Markoviću, za uspješnu investiciju u privredu Podrinja.

Nagrade su uručene firmi „Monti“ Zvornik, Dušanu Eriću vlasniku zvorničkog preduzeća „Trend“, „Ekonomiku“ Srebrenica, kompaniji Ekonomik grupa iz Beograda, Područnoj zanatsko-preduzetničkoj komori Bijeljina, te fabrici za obradu drveta Šekovići, čiji je vlasnik Željko Lazić.

Prestižne nagrade „Кapetan Miša Anastasijević“ uručene su Srednjoškolskom centru „Petar Кočić“ Zvornik, odnosno direktorici Biljani Pisić, „Banji Vrućici“ Teslić, čiji je generalni direktor Dragan Bogdanić, Hotelu „Vidikovac“ Zvornik, čiji je direktor Bojana Mitrović, te Lovačkom udruženju „Semberija“ iz Bijeljine.

Gradonačelnik Stevanović poželio je dobrodošlicu svim dobitnicima i gostima, ističući da se osjeća ponosnim što se među nagrađenima nalazi i veliki broj zvorničkih privrednih i drugih subjekata i Zvorničana koji svakodnevno učestvuju u stravaralašvu i pregalaštvu za dobrobit privrede, grada i Republike Srpske.

 – Zahvalan sam svima što svojim radom i stvaralaštvom pomažete da ovdje život bude bolji, lakši i perspektivniji i da Zvornik zajedno napravimo sredinom kakva relano jeste i kakva mora biti – rekao je Stevanović.

Čestitajući svima na primljenim nagradama, Stevanović se posebno zahvalio Cvetkovoj Кarabašev, čija je Ambasada bila uz Zvornik i njegov narod u teškim momentima nakon poplava, pruživši mu potrebnu sigurnost.

Odluku o dodjeli priznanja donio je žiri koga čine istaknuti privrednici, novinari i profesori, a čiji je predsjednik Radovan Pejanović, profesor Univerziteta u Novom Sadu.

Ocjenjivanje i vrednovanje preduzetničkog stvaralaštva organizuje se u okviru Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama Republike Srpske i Srbije i projekta „Put ka vrhu“, koji je nastao prije 20 godina, sa osnovnom idejom afirmacije privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije, a već petu godinu realizuje se i u Republici Srpskoj.

Nosioci ovog projekta su Media Invent iz Novog Sada, Univerzitet u Novom Sadu, uz podršku Privredne komore Vojvodine, Privredne komore Srbije te Radio-televizije Vojvodine.

Organizatori jučerašnje svečanosti su „Media Invent“ Novi Sad, novosadski Univerzitet i Privredna komora Vojvodine zajedno sa Privrednom komorom Republike Srpske i gradom Zvornikom.

(infobirac.net)