Škole iz Zvornika i Rume u zajedničkom projektu prekogranične saradnje

ZVORNIK

Škole iz Zvornika i Rume u zajedničkom projektu prekogranične saradnje

 

Predstavnici zvorničkog SŠC „Petar Kočić“ i SSŠ „Branko Radičević“ iz Rume potpisali su ugovore o zajedničkom nastupu u apliciranju za projekat prekogranične saranje, odnosno unapređenja zdrave ishrane koji finansira EU. Biljana Pisić, direktorica zvorničke škole istakla je zadovoljstvo što će sarađivati sa školom iz Rume.

 – Sarađujući sa srednjom školom iz Barselosa u Portugalu, mi smo upoznali njihove partnere iz Srbije, odnosno Rume. Tada smo dogovorili da zajednički ulazimo u projekte prekogračnične saradnje. Ukoliko dobijemo sredstva to bi bilo od velikog značaja za opremanje đačkog restorana i promociju zdrave hrane – rekla je Pisić.    

Direktor SSŠ „Branko Radičević“ iz Rume Mirko Zrnić kaže da dvije škole imaju slične smjerove i da su se lako dogovorili za apliciranje za projekat jer donosi višestruku korist učenicima, profesorima i školi.

Škola iz Rume biće nosilac projekta, a zvornička škola saradnik te će, ukoliko projekat bude odobren, oni biti nosioci praktičnog dijela, a projektni dio će raditi Udruženje „Limitles“ iz Beograda. Predstavnik ovog Udruženja Jovan Jovanović istakao je ovom prilikom da su sa školom iz Rume već realizovali jedan sličan projekat iz oblasti socijalnog preduzetništva i pravljenja start-ap biznisa.

 – Neće biti lako dobiti sredstva jer je prekogranična saradnja sa BiH jako dobra i ima puno zahtjeva za projekte. Pošto obje škole imaju ugostitelje, odnosno smjer kuvar odlučili smo se za projekat „Poboljšanje komeptencija kod učenika i razvoj zdrave ishrane“. Škola iz Rume je odmah preporučila zvorničku školu koja ima odličnu međunarodnu saradnju i učestovala je u više projekata – istakao je Jovanović.

(infobirac.net)