Završeni radovi na donjoj konstrukciji mosta – Iduće sedmice razgovori o otvaranju prelaza u određenim terminima

MA Izdvojena ZVORNIK

Završeni radovi na donjoj konstrukciji mosta – Iduće sedmice razgovori o otvaranju prelaza u određenim terminima

 

Radovi na donjoj konstrukciji Mosta kralja Aleksandra Prvog Кarađorđevića su završeni i most je u cjelosti betoniran, saopštio je danas zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović.

On je rekao da će se predstavnici Gradske uprave Zvornik do kraja ove sedmice sastati sa predstavnicima opštine Mali Zvornik, Granične policije BiH, nadležnih institucija Srbije, izvođačima radova i Nadzornim organom kako bi se definisala mogućnost otvaranja mosta za pješake, najvjerovatnije uz određene termine kada će on biti zatvoren.

 – Očekujemo da će to do kraja sedmice biti dogovoreno i da ćemo moći saopštiti sugrađanima kako će i u kom obimu most biti pušten u funkciju. Lokalnoj zajednici je u interesu da to bude što prije, ali to ne zavisi od nas nego od viših instanci – rekao je Ivanović.

U nastavku rekonstrukcije mosta biće preduzeti radovi na gornjem dijelu koji podrazumijevaju pjeskarenje, antikorozivnu zaštitu i farbanje metalne konstrukcije nakon čega će biti urađena hidroizolacija betonske konstrukcije i asfaltiranje, te postavljena rasvjeta.

(Izvor: gradzvornik.org)