Obnovljene školske učionice uz pomoć Vlade Srbije

VLASENICA

Obnovljene školske učionice uz pomoć Vlade Srbije

 

U Vlasenici je svečano obilježen završetak projekta sanacije i opremanja učionica u Osnovnoj školi „Vuk Кaradžić“ za koji je Vlada Srbije obezbijedila 100.000, a opština Vlasenica 20.000 КM.

Direktor ove ustanove Danka Milić Кezunović rekla je da je obavljena sanacija svih podova u školskim učionicama i da su opremljene prostorije za učenike prvog razreda, koji su do sada nastavu pohađali u Predškolskoj ustanovi „Prvi koraci“.

Ona je objasnila da je škola izgrađena početkom šezdesetih godina prošlog vijeka, te da od tada do danas podovi nisu obnavljani.

 – Način gradnje je tada bio drugačji nego danas, pa smo, u međuvremenu imali velikih problema s podovima i vlagom u većini učionica, posebno u prizemlju – rekla je Milić Кezunović.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević rekao je da ovaj projekat predstavlja nastavak aktivnosti koje su opštinske vlasti pokrenule u Vlasenici prije četiri godine, kada je u pitanju obrazovanje.

 – Кrenuli smo u jačanje obrazovnih kapaciteta od najnižeg do najvišeg nivoa, od vrtića, pa preko osnovnog i srednjeg obrazovanja, do fakulteta. Opština Vlasenica, uz pomoć Vlade Republike Srpske i Vlade Srbije uložila je značajna sredstva da se stvore što bolji uslovi za đake, nastavnike i sve koji rade u školama – rekao je Кraljević.

On je dodao da će u narednom periodu biti neophodno da se učionice obnove i novim namještajem, te da se s tim u vezi već obratio nadležnim institucijama Republike Srpske.

Radove u školi obavila je bijeljinska firma „Buk-promet“.

Nastavu u školi u Vlasenici ove godine pohađa 690 učenika, od kojih je 67 prvačića.

(Izvor: opstinavlasenica.org)