PU Zvornik – u 58 nezgoda povrijeđeno 12 lica

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

PU Zvornik – u 58 nezgoda povrijeđeno 12 lica

 

Na javnim putevima na kojima kontrolu regulisanja saobraćaja vrše pripadnici Policijske uprave Zvornik u januaru ove godine evidentirano je 58 saobraćajnih nezgoda, što je za 28 saobraćajnih nezgoda više nego u istom mjesecu prošle godine, rekao je danas načelnik Sektora policije u ovoj upravi Dražan Erkić.

Erkić je na konferenciji za novinare rekao da je od 58 saobraćajnih nezgoda, 12 bilo sa povrijeđnim licima, od kojih su dvije saobraćajne nezgode bile sa teško povrijeđenim i 10 sa lakše povrijeđenim licima, dok na sreću nije bilo saobraćajnih nesreća sa poginulim licima.

 – U toku januara ukupno je kontrolisano 729 vozila i vozača i evidentirano 609 prekršaja, zbog čega je izdato 557 prekršajnih naloga – rekao je Erkić i dodao da je iz saobraćaja isključeno šest vozila i 48 vozača, od čega je 35 vozača isključeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

On je dodao da je osam vozača isključeno zbog vožnje pod dejstvom narkotičkih sredstava, što je više za 300 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, kada su isključena dva vozača.

Analizirajući uzroke saobraćajnih nezgoda, Erkić je rekao da je i dalje najdominantniji uzrok neprilagođena brzina uslovima i stanju puta, dok se petkom dogodi najviše saobraćanih nezgoda.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Savić rekao je da je januaru 2020. godine na području Policijske uprave Zvornik evidentirano 71 krivično djelo.

 – Od ukupno evidentiranih krvičnih djela, nadležnim tužilaštvima podnijet je 61 izvještaj protiv 63 lica, od kojih su 23 povratnici u vršenju krivičnih djela, dok maloljetnih izvršilaca nije bilo – rekao je Savić.

On je naglasio da su među ovim krivičnim djelima 62 bila iz oblasti opšteg kriminaliteta, dva iz obalsti privrednog kriminaliteta, pet iz oblasti zloupoptrebe opojnih droga, jedno krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i jedno krivično djelo koje je kažnjivo po Кrvičnom zakonu BiH.

Savić je rekao da su od evidentirana 62 krivična djela iz oblasti opšteg kriminalteta, 35 izvršila nepoznata lica, dok su policijski službenici u izvešajnom periodu rasvijetlili 21 krvično djelo.

Ističući da koeficijent ukupne rasvijetljenosti u ovoj oblasti iznosi 70,59 odsto, a koeficijent rasvijetljenosti po nepoznatom izvršiocu iznosi 51,22 odsto, Savić je rekao da materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi 80.367 КM.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Zvornik Vladan Vasilić rekao je da je u januaru ove godine na području ove uprave otkriveno 20 migranata, dok ih je u istom periodu prošle godine otkriveno pet.

Vasilić je ocijenio da je na osnovu svih pokazatelja bezbjednosna situacija na području ove uprave zadovoljavajuća.

(infobirac.net)