Ljudski gest vozača Bora Madžarevića iz Milića – Pronašao novčanik u Gacku, policija ga vratila vlasniku

MA Izdvojena MILIĆI REGIJA BIRAČ REGION

Ljudski gest vozača Bora Madžarevića iz Milića

Pronašao novčanik u Gacku, policija ga vratila vlasniku

 

Kome život prolazi „na točkovima“ najbolje zna šta znači pomoć i ljudskost, kaže vozač jedne zvorničke firme, Boro Madžarević, koji je vozeći na relaciji Bar-Zvornik u Gacku pronašao novčanik i preko policije ga vratio vlasniku. Zanimljivo je da je Madžarević u vožnji primijetio da se novčanik nalazi pored puta te se zaustavio i o tome obavijestio lokalnu policiju.

 – Pošto vozimo na ustaljenoj relaciji Zvornik-Sase-Nikšić-Bar idemo po dvojica ili trojica vozača zajedno. Kolega koji je vozio ispred mene je točkovima prešao preko novčanika, a ja sam to primijetio i zaustavio se. U novčaniku je bilo bilo maraka, dinara i lična karta te iskaznica iz gatačke termoelektrane. Odmah sam pozvao policiju i prijavio da sam našao novčanik. Pošto nisam mogao kamionom u grad patrola je došla do mene te sam im predao novčanik i ostavio svoje podatke kako bi me vlasnik obavijestio da je preuzeo izgubljene stvari – kaže Madžarević, koji je nastavio vožnju, a već negdje oko Vlasenice je dobio poziv od vlasnika novčanika.

 – On se zahvalio i pitao šta mi je dužan. Ja sam naravno rekao da nije ništa i da mi je drago da sam pomogao. Naš život je stalno na „točkovima“ i mi najbolje znamo koliko je pomoć važna. Meni nagrada ne treba jer i taj čovjek je sigurno teško došao do novca, a po ličnoj karti sam vidio da se radi o mlađem čovjeku. Rekao sam mu samo da je važnije da imam prijatelja u Gacku, ako nama nešto na putu zatreba, pogotovu na relaciji između Gacka i Foče koja je prava „nedođija“ što zbog lošeg i teškog puta to i zbog male naseljenosti – ističe Madžarević.

Borov šef Branislav Zekić kaže da se radi o dobrom radniku koji redovno izvršava svoje obaveze.

 – Drago mi je da se čulo za ovaj gest našeg radnika koji odgovorno radi svoj posao. Ne samo da je pomogao drugome i vratio novčanik i pokazao kakav je čovjek već je odlično prezentovao svoju profesiju, ali i firmu u kojoj radi – rekao je Zekić.

Neće u inostranstvo

Iako je dobio papire za rad u Hrvatskoj, Boro je odlučio da ostane u BiH.

 – Odlučio sam da sa suprugom i sinovima ostanem ovdje. Tamo je možda bolja plata, ali sam ja zadovoljan uslovima u svojoj firmi i ne želim da mi život prođe daleko od svoje porodice – istakao je Madžarević.

(infobirac.net)