Jović: Pripreme sa A timom veliko iskustvo

FUDBAL SPORT

Jović: Pripreme sa A timom veliko iskustvo

Odlične igre u omladinskom timu Partizana bile su najbolja preporuka da Nemanja Jović dobije poziv Save Miloševića i odradi prvi deo priprema sa prvim timom u Antaliji. U svom debiju za prvi tim protiv Vitorula koji sa klupe vodi legendarni Georgi Hadži upisao se u strelce te na najbolji način pokazao da se na njega u budućnosti može ozbiljno račinati.

– Puno mi znači to što sam prošao pripreme sa prvim timom i to je stvarno jedno veliko iskustvo za mene koje mi daje dodatni motiv da u budućnosti radim još bolje kako bi dobio poziv za prvi tim. Za omladinski tim Partizana sam u jesenjem delu šampionata odigrao 16 utakmica na kojima sam postigao 9 golova i uknjižio 7 asistencija, iako nisam klasični napadač već igram iza napadača kao polušpic. Odigrao sam sedam utakmica za kadetsku reprezentaciju BiH, ali sam podneo zahtev za promenu sportskog državljanstva što je UEFA odobrila i veoma brzo ću obući dres omladinske reprezentacije Srbije – rekao je Jović.

Svoju fudbalsku karijeru Nemanja Jović je počeo u Zvorniku kod trenera Branislava Radića odakle je kao pionir otišao u Partizan.

– U Partizanovim mlađim selekcijama sam od 2013. Godine i želja mi je da jednog dana debitujem za prvi tim na zvaničnim mečevima. Kao mali sam sanjao da dajem gol Crvenoj Zvezdi i obučem dres najbolje selekcije Srbije, pa se nadam da ću to i uspeti da ostvarim – zaključio je Jović.

Partizan je deo Republike Srpske

U prvom timu Partizana ima dosta igrača koji su poreklom iz Republike Srpske koji su puno pomogli Joviću na pripremama u Antaliji.

– Pored Nemanje Stevanovića koji je kao i ja iz Zvornika dosta mi je značila podrška Rajka Brežančića koji je iz poreklom iz Milića. Pored njih iz Republike Srpske je i Saša Zdjelar, dok od mlađih igrača znam da je bio Miljan Momčilović koji je iz Bijeljine. Naravno i trener Savo Milošević je iz Republike Srpske, pa se može reći da je Partizan deo Republike Srpske – istakao je Jović.