Više od 800 planinara u „Pohodu na Pjenovac“

VLASENICA

Više od 800 planinara u „Pohodu na Pjenovac“

 

U nedjelju, 2. februara, u tradicionalnom „Pohodu na Pjenovac“, preko najljepših predjela Javor planine kod Vlasenice, učestvovalo je više od 800 planinara iz Srbije, Republike Srpske i Federacije BiH. Кolona planinara krenula je stazom dugom 15 kilometara u 9.00 časova, a na krajnje odredište u selo Pjenovac u opštini Han Pijesak stigli su oko 15.00 časova.

Predsjednik Planinarsko-ekološkog društva „Acer“ iz Vlasenice Dragan Ilić rekao je da je, pored 60 planinarskih družina, u pohodu bio i veliki broj rekreativaca, djece i veterana.

Slavko Šmit iz Planinarskog društva „Celtis“ iz Sombora istakao je da je u Vlasenicu došlo osam članova tog društva, koji prvu put učestvuju i pohodu.

 – Idemo i na više vrhove nego što su ovi, ali volimo da se družimo, uživamo u lijepim predjelima i zato smo tu. Sve je bilo super – rekao je Šmit.

Ovaj pohod, koji se održava od 1972. godine, svake prve nedjelje u februaru organizuje Planinarsko-ekološko društvo „Acer“ iz Vlasenice.

On predstavlja i početak obilježavanja pola vijeka održavanja ove značajne turističko-sportsko-ekološke manifestacije, pa će, najavljuju iz „Acer“-a na ljeto biti upriličena i posebna svečanost u čast tog značajnog jubileja.

(Izvor: opstinavlasenica.org)

Fotografije posalo I. Šarac