Pripreme za obilježavanje stogodišnjice škole: Pronađeni važni dokumenti, oslikani murali

ZVORNIK

Pripreme za obilježavanje stogodišnjice škole: Pronađeni važni dokumenti, oslikani murali

 

Povodom priprema za obilježavanje stogodišnjice postojanja JU SŠC Petar Kočić članice likovne sekcije koju vodi profesorica Marija Davidović naslikale su dva murala koji ukrašavaju učenički ulaz u školu. Istovremeno, članovi Organizacionog odbora za proslavu ovog važnog jubileja održali su sastanak na kome su prezentovani dosadašnji podaci o radu škole koji su pronađeni u arhivima.

Murali ilustruju vrijeme od 1920. do 2020. godine, a u njihovoj izradi su učestvovale Nikolina Novičić, Anđela Mitrović, Tamara Aćimović, Anđela Ristanović, Sara Simić, Milica Mićić i Lidija Ristić.

U Arhivu BiH u Sarajevu pronađeni su dokumenti o počecima rada tada Građanske škole trgovinskog smjera, njen pečat, imenovanje prvog direktora i drugi važni podaci o istorijatu škole. 

Na ovaj način je, uz postojeću dokumentaciju u školi, gotovo kompletiran spisak direktora škole od njenog osnivanja do danas, a iz škole su pozvali sve koji imaju podatke o uspješnim profesorima i učenicima da se jave i dostave iste lično u prostorijama škole ili poštom na adresu:

Vuka Кaradžića 77, 75400 Zvornik, odnosno elektronskim putem na:

ssc100zvornik@gmail.com.

(infobirac.net)