Plastenici za 25 socijalno ugroženih porodica

MA Izdvojena ZVORNIK

Plastenici za 25 socijalno ugroženih porodica

U cilju ekonomskog osnaživanja socijalno ugroženih porodica u Zvorniku se realizuje projekat u okviru koga će 25 porodica iz reda ove populacije dobiti plastenike. Gradska uprava je raspisala tender za nabavku 25 plastenika koji je vrijedan nešto više od 53.000 KM, a ukupna vrijednost projekta je 65.000 KM. Prema riječima Darka Stefanovića, načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti projekat se realizuje uz pomoć UNDP-a, koji će učestvovati sa 70 odsto, a Gradska uprava sa 30 odsto sredstava.

 – Cilj nam je da ekonomski osnažimo ove porodice. Uslov za učešće u konkursu je bio da, pored prebivališta na području Zvornika, imaju dva dunuma svoje zemlje i imaju vodu za navodnjavanje. Oni će dobiti plastenike čija površina je dovoljna za, prema procjenama stručnjaka, ostvarivanje od 400 do 600 KM mjesečno od proizvodnje povrća – rekao je Stefanović i dodao da će odmah nakon završetka tenderskih procedura ići u finalizaciju projekta.

Kako su nam saopštili u ovom Odjeljenju za učešće u projektu su se prijavila 54 korisnika te će pored opštih uslova biti izvršeno i bodovanje korisnika po broju članova i drugim socijalnim i ekonomskim parametrima.

(infobirac.net)