Rukometaši Drine se spremaju za nastavak sezone

SPORT ZVORNIK

Rukometaši Drine se spremaju za nastavak sezone

 

Rukometaši Drine počeli su pripreme za proljećni dio sezone sredinom januara, a na prozivci se jedino nije pojavio Miljan Vukojičić koji je prešao u Goražde.

Drinu su pojačali lijevi bek Filip Lekić i srednji bek Slobodan Simić. U dvije kontrolne utakmice koje je Drina odigrala od početka priprema upisana su dva poraza, ali je evidentan napredak u igri zvorničkog premijerligaša. U prvom susretu Konjuh je u Živinicama slavio sa 28:27, dok je Mačva iz Bogatića pobjedila sa 25:22. 

– U drugom dijelu sezone očekujemo mnogo bolje rezultate, a u prilog tome ide i činjenica da je raspored u ovom dijelu mnogo povoljniji za nas. Svi momci na terenu daće sve od sebe i sigurni smo da ce rezultat doći, a  ovo je jedan znatno podmlađen tim koji će u narednim godinama sigurno ostvarivati usjpešne rezultate. U narednim danima očekuje nas utakmica sa Lokomotivom iz Brčkog i Bijeljinom. Koristimo priliku da pozovemo sve uspješne firme da pomognu razvoju sporta u našem gradu, jer njihovo malo svima nama znači jako puno. Grad Zvornik zaslužuje stabilnog premijerligaša u nekom od sportova, ali za tako nešto potrebna su i dodatna ulaganja u sport – rekao je trener Aleksandar Golubović.

Nastavak prvenstva je predviđen 22.2.2020. godine, kada na domaćem terenu Zvorničani dočekuju RK Maglaj.

infobirac.net