Odbor za zaštitu prava Srba u FBiH: Sprovođenje opoziva u Drvaru gubljenje vremena

REGIJA BIRAČ REGION SVIJET

Odbor za zaštitu prava Srba u FBiH: Sprovođenje opoziva u Drvaru gubljenje vremena

 

Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji smatra da je eventualno sprovođenje opoziva načelnika u Drvaru, u suštini, gubljenje vremena, trošenje novca i rasipanje energije. Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

 – Eventualno sprovođenje opoziva načelnika u Drvaru bilo bi, u suštini, gubljenje vremena, trošenje novca i rasipanje energije. Za svake izbore se mora potrošiti minimalno 20.000 КM za plaćanje raznih zakonskih obaveza. Bolje bi bilo da se narednih 30 dana napravi plan kako da se pokrije svaka srpska kuća u opštini Drvar, kako da se uvede struja u sela gdje struje nema, kako da se poveća natalitet i dovede još jedno ili dva preduzeća da se narod zaposli, umjesto da se narednih 30 dana drže mitinzi i obilaze sela radi okupljanja glasača. Izbori su svakako tu jer za osam mjeseci idu redovni izbori – stoji u saopštenju u kome se još dodaje:

 – Točak istorije je počeo da se okreće, Srbi u Visokoj Кrajini više nisu sami. Srbija i Republika Srpska su uz Drvar, gledaju kako da pomognu. Možda neki ljudi i ne shvataju šta se počelo dešavati u Drvaru od 13. septembra 2019. Treba svi da shvatimo da ništa više neće biti isto. Iza Drvara i načelnice Runić podrškom i riječima sada stoji moćna i jaka Srbija. Treba se racionalno i domaćinski odnositi prema budžetu. Nije Srbija dala pare Drvaru da ih skupštinska većina troši na vanredne izbore – navodi se u saopštenju koje je potpisao Radanović Đorđe, predsjednik Odbora.

(infobirac.net)

FOTO: Ilustracija, agencije