Održan „Svetosavski bal“

ZVORNIK

Održan „Svetosavski bal“

 

U okviru „Svetosavske nedjelje“, u Zvorniku je održan „Svetosavski bal“ čime je završena ova kulturna manifestacija koja se po 28. put održava u gradu na Drini. Gost večeri bila je Marija Šestić, potom KUD „Sveti Sava“ te članovi Centra za savremeni ples „Studio 001“ pod rukovodstvom Ljubice Glamočić.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, pozdravljajući prisutne, rekao je da „Svetosavska nedjelja“ i bal imaju za cilj da se u duhu svetitelja Svetog Save svakodnevno ponašamo, te da nam to bude vodilja da zdravo i pametno razmišljamo i da idemo naprijed.

 – Ne moramo uvijek trčati dugačkim korakom, neka naši koraci budu milimeterski, ali neka budu uvijek naprijed. Dosta je ovom narodu i zemlji vrađanja unazad i stlanog sjećanja na neke teške i ružne periode koji su ostavili neizbrisive tragove na ovim prostorima – rekao je Stevanović.

Prema njegovim riječima, želja im je da podstknu dobro u ljudima, da rade više i bolje, da se više poštujemo, istovremeno težeći naprijed te da grade bolju budućnost na ovim prostorima.

Rade Perić, predsjednik SPKD „Prosvjeta“ kaže da „Svetosavska nedjelja“ ove godine bila odlično organizovana sa veliki brojem kulturnih događaja.

 – Mi smo prvi u Republici Srpskoj pokrenuli višednevene aktivnosti posvećene Svetom Savi, a prvi smo pokrenuli i organizaciju Svetosavskog bala – istakao je Perić.

Predsjednik KUD-a „Sveti Sava“ Dragan Golić je rekao da je manifestacija svake godine sve ozbiljnija i bolje organizovana.

 – Mi smo se ove godine predstavili sa kolažom gradskih igara što će biti prvi put u širokom spektru igara koje izvodimo – rekao je Golić i dodao da sa ponosom nose ime prvog srpskog prosvjetitelja koje čuva tradiciju i običaje svog naroda.

Organizatori „Svetosavskog bala“ su SPKD „Prosvjeta“, Srpska pravoslavna crkvena opština Zvornik i Gradska uprava Zvornik.

(infobirac.net)