Nikola Drobnjak i Martina Vidović najbolji sportisti grada Zvornika za 2019. godinu

SPORT ZVORNIK

Nikola Drobnjak i Martina Vidović najbolji sportisti grada Zvornika za 2019. godinu

 

Sportista i sportistkinja grada Zvornika za 2019. godinu su kik bokser Nikola Drobnjak i fudbalerka Martina Vidović. Najbolji sportski klub je DŽudo klub „Srpski Soko“.

Drobnjaku i Vidovićevoj, kao i predsjedniku najboljeg sportskog kluba Draganu Božoviću pehare i nagrade uručio je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović na svečanosti „Izbor sportiste godine grada Zvornika“. On je ovom prilikom rekao da sport u našem gradu ispunjava svoju osnovnu funkciju dugi niz godina.
– Mnogo naših mladih sugrađana je uključeno je u razne sportske klubove, a oni najbolji postižu zavidne rezultate na takmičenjima širom Republike Srpske, BiH, regiona, Evrope. Zadatak Gradske uprave jeste da im obezbijedi uslove da svake godine što bolje i što više rade i da se što više mladih ljudi uključuje u sportske aktivnosti. Zadatak trenera je da, pored toga što će od njih napraviti dobre takmičare, doprinesu da jedan dan to budu dobri ljudi, dobri sugrađani koji će nastaviti da nose razvoj naše sredine – rekao je gradonačelnik Stevanović.

Na 23. po redu manifestaciji najbolji među najboljima zahvalili su se Gradskoj upravi i gradonačelniku na podršci koju pruža sportskim klubovima, njihovom radu, organizovanju i odlascima na takmičenja, bez čega, kako su rekli, ne bi mogli ostvariti rezultate kakve su postigli.
Drobnjak je četiri puta bio prvak Balkana, pet puta prvak BiH, na Svjetskom prvenstvu zauzeo je peto mjesto. Prošlogodišnji je šampion „Megdana“, najjače profesionalne organizacije ovog dijela Evrope. Na svjetskoj „WAKO“ rang lista nalazi se na 6. mjestu. Stalni je reprezentativac BiH. Osnivač je i trener kik boks kluba „Zvornik 056“.

Vidović je članica ŽFK „Drina“. Odigrala je preko 50 prvenstvenih i Kup utakmica i postigla desetak golova iako igra na poziciji štopera. U sezoni 2018/19 bila je kapiten ekipe kada je ŽFK „Drina“ zauzeo prvo mjesto u prvoj ligi FS RS za žene i plasirali se u Premijer ligu FS BiH za žene.


– Ovo priznanje mi je veoma bitno i stiglo je na desetogodišnjicu moje kik boks karijere u kojoj sam dao mnogo i dobio mnogo. Priznanje je potvrda za rad i kako kažu, najteže ga je dobiti u svom mjestu i utoliko je još značajnije. Ovo je kruna moje dosadašnje karijere i daće mi vjetar u leđa da nastavim dalje. Zloupotrijebiću ovu govornicu da pošaljem riječi podrške našem bratskom pravoslavnom narodu u Crnoj Gori koji se bori za svoja prava i očuvanje svojih svetinja – rekao je Drobnjak.

Vidovićeva je istakla veliku radost jer je dobila nagradu od svog grada u kome je odrasla i gdje živi.
– S druge strane, nagrađena sam za ono što sam postigla, trudiću se da nastavim kao do sada i želja mi je da ova godina bude uspješnija nego prethodne godine – istakla je Vidovićeva.

Takmičari Džudo kluba „Srpski Soko“ u toku prethodne godine osvojili su ukupno 450 medalja i to sedam balkanskih medalja u konkurenciji seniora, juniora i pionira, četiri medalje sa zvaničnih evropskih kupova po kalendaru EJU, jednu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za veterane, šest zlatnih medalja na Prvenstvu BiH, osam medalja na Prvenstvu Republike Srpske.

Božović je zadovoljan rezultatima i medaljama osvojenim u prošloj godini koja je bila naporna.
– Mi smo jedan veliki kolektiv koji postoji 25 godina, sa preko 150 članova, imamo sve sekcije od poletaraca do veterana sa kojima radi osam trenara – rekao je Božović.

Na 3. mjestu najboljih zvorničkih sportista u 2019. godini je Jovana Krstić (tekvondo), na 4. mjestu Teodora Božović (džudo), slijede Mišo Spasojević (rukomet), Aleksandar Petrović (odbojka), Slavko Savanović (košarka), Rijad Pašić (kajak kanu), Alesandro Manojlović (atletika) i na 10. mjestu je Đorđe Radić (karate).
Za najboljeg trenera proglašen je Dejan Gajić, Košarkaški klub „Zvornik Basket“ gdje trenira mlađe pionire, pionire, juniore i seniore. Postigao je velike rezulatate, izmešu ostalih prvak je Republike Srpske, novosadske VIBA lige i treći u BiH sa generacijom 2006. godište.


Gajić je rekao da mu je priznanje samo motiv više da nastavi istim tempom kao i do sada.

– Sezona je bila naporna, ali i uspješna i zahvaljujem se Gradskoj upravi na podršci i Stručnom žiriju na dodijeljenoj nagradi. U klubu se trudimo da što veći broj mladih sklonimo sa ulice i primarni cilj nam je da u saradnji sa roditeljima od njih napravimo dobre ljude, a uz kvalitetan rad dolaze i rezultati – rekao je Gajić. 

Sportski ambasador godine je Vasilije Vujičić (džudo), sportski radnik godine Sredo Vidaković (rukomet), najbolji sportista u nižim rangovima takmičenja Slaviša Milić (fudbal) i najbolji trener mlađih kategorija Velibor Petrović (odbojka).


Za najbolji klub u nižim rangovima proglašen je Fudbalski klub Tabanci. U kategoriji talentovanih sportista od 12 do 16 godina našli su se Emina Tuhčić (kajak), Dario Kostić (tekvondo), Danijela Erić (atletika), Milica Dragičević (košarka), Marija Jokić (tekvondo), Anica Tomić (odbojka), Nikola Bašić (rukomet), Jovana Novaković (džudo), Rajna Tešić (fudbal), Nikola Tekić (košarka).

 

Na tradicionalnoj manifestaciji dodijeljena su i specijalna priznanja za poseban doprinos razvoju sporta grada Zvornika i to Igoru Tadiću, Tekvondo klubu „Srpski Soko“, Mladenu Ristiću, Nemanji Joviću, Aleksandru Goluboviću i Rajku Mirkoviću.

U muzičkom dijelu manifestacije „Izbor sportiste godine grada Zvornika“ nastupilo je Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“. „Izbor sportiste godine grada Zvornika“ održan je u okviru „Svetosavske nedelje“ koja se ove godine u Zvorniku organizuje od 22. januara do 1. februara.

(infobirac.net)