Teniska nada iz Zvornika Nikola Zekić: Cilj je da igram juniorske grend slemove

SPORT ZVORNIK

Teniska nada iz Zvornika Nikola Zekić: Cilj je da igram juniorske grend slemove

Petnaestogodišnji Zvorničanin Nikola Zekić najbolje je rangirani srpski teniser na svjetskim rang listama do 16 godina i trenutno zauzima 26. poziciju u svom uzrastu. Zekić je osvajao prvenstva Republike Srpske, BiH i Srbije, čime je zaslužio status reprezentativca Srbije.

– Prošle godine je donijela punu afirmaciju na međunarodnom planu, jer sam počeo kao 94. junior Evrope, a završio kao 26. na svjetskoj listi. Osvajao sam titule u Nikšiću i na Malti, a vicešampion sam bio u Zenici, Budimpešti, Skoplju i Paoli na Malti, dok sam u Letoniji poražen u polufinalu. U 2020. godini želim da se potpuno afirmišem i plasiram među dvadeset najboljih juniora na svijetu, a u naredne dvije godine u planu je igranje na ITF turnirima gdje bi trebao skupiti dovoljno bodova za nastup na juniorskim grend slem turnirima. Što se tiče 2020. godine već u februaru nastupam za reprezentaciju Srbije, dok me u julu očekuje pojedinačno prvenstvo Evrope što je glavni događaj ove sezone i gdje imam velike ambicije – rekao je Zekić.

Velika teniska nada Srbije prve korake je napravio u Zvorniku kod trenera Miloša Jovanovića, a poslije toga je dvije godine trenirao na Zlatiboru kod Miloša Dedića.

– Treniram u Teniskom centru “Novak” na Dorćolu pod okriljem Teniskog saveza Srbije i radim sa trenerom Draganom Šererom. Svaki od trenera je na svoj način zaslužan za moj razvoj, dok posebno mjesto u svemu ima porodica koja je uvijek uz mene. Tenis je izuzetno skup sport i potrebno je puno odricanja za uspjeh, a bez pomoći sponzora ne može se ništa uraditi. Teniska godina u ovom uzrastu uz igranje petnaestak turnira širom svijeta košta oko 40.000 evra. Nadam se da ću svojim rezultatima skrenuti pažnju javnosti, te da će neka od naših kompanija stati iza mene i pomoći da ostvarim zacrtane ciljeve – rekao je Zekić.

Đoković kao uzor

Uspjesi Novaka Đokovića su značajno uticali na razvoj tenisa na našim prostorima, a naš najbolji teniser je uzor i Nikoli Zekiću.

– Kada je Đoković počeo da reda uspjehe tada je počela ekspanzija tenisa na ovim prostorima i sve više djece se odlučuje da trenira ovaj sport. On je utabao put mladim teniserima, jer je puno u medijima i neke stvari su sada puno jasnije svima, posebno oko ulaganja u ovaj sport i fizičkim naporima koje ima svaki teniser tokom jedne godine – rekao je Zekić.

infobirac.net