Podnijet izvještaj protiv trojice Zvorničana zbog krađe iz crkve u Diviču i akumulatora iz preduzeća u Čelopeku

CRNA HRONIKA ZVORNIK

Podnijet izvještaj protiv trojice Zvorničana zbog krađe iz crkve u Diviču i akumulatora iz preduzeća u Čelopeku

 

Policijski službenici Policijske stanice Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica inicijala M.L., L.N. i D.S. svi iz Zvornika, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Teška krađa“.

Naime, navedena lica se sumnjiče da su 27/28.12.2019. godine, iz prostorija pravoslavnog vjerskog objekta u mjestu Divič, grad Zvornik, otuđili određene crkvene predmete i pribor koji se koristi za potrebe vjernika.

Preduzimajući aktivnosti na otkrivanju ovog krivičnog djela i pronalasku počinioca, policijski službenici PS Zvornik su došli do saznanja da postoje osnovi sumnje da su lica M.L., L.N. i D.S. svi iz Zvornika, izvršila navedeno krivično djelo.

Dalje, za navedena lica kao i za lice D.I. iz Zvornika, postoji osnov sumnje da su u periodu od 21.12. do 31.12.2019. godine, iz preduzeća privatnog vlasništva u mjestu Čelopek, grad Zvornik, otuđili veći broj akumulatora za teretna motorna vozila kao i dijelove za vozila i građevisnki kabal, pričinivši materijalnu štetu oštećenom u iznosu od oko 4.000,00 КM, zbog čega je protiv navedenih lica podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu za krivično djelo „Кrađa“.

(infobirac.net)