Podrška zvorničkim preduzećima u proširenju kapaciteta

ZVORNIK

Podrška zvorničkim preduzećima u proširenju kapaciteta

 

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević istakao je prilikom posjete Zvorniku da Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo žele da podrže sva domaća preuzeća koja proširuju svoje kapacitet i nastoje da obezbijede nova tržišta kroz vlastiti razvoj.

 – Jedno od tih preduzeća je i zvornički „Geneks“, koje posluje već pet godina i kome su potrebna sredstva za nabavku novih tehnologija i proširivanje vlastitih proizvodnih kapaciteta – rekao je Petričević obilazeći ovu firmu sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem i direktorom i vlasnikom „Geneksa“ Miodragom Radićem.

Petričević je pojasnio da će „Geneks“ i slične kompanije biti podržane i putem kreditnih linija koje će u kratkom roku biti dostupne, kako bi mogli da nabave nove tehnologije i proširili vlastite proizvodne kapacitete.

Stevanović je rekao da su „Geneks“ i druga slična preduzeća nosilac privrednog razvoja na ovom prostoru i naglasio da mladim ljudima punim ideja koji su se nakon školovanja vratili u svoje rodno mjesto i otvorili nova preduzeća, treba puna podrška i lokalne zajednice i Republike Srpske.

 – Preduzeća, poput ovoga, imaju podršku lokalne zajednice, a to sam prenio i ministru Petričeviću koji će dati svoj doprinos da ova preduzeća zažive u  punom kapacitetu, što je jedan od načina da ostanemo i opstanemo ovdje – rekao je Stevanović.

Ističući da imaju oko 40 zaposlenih, gradonačelnik je rekao da vlasnik ovog preduzeća nikada neće svoju proizvodnju prenijeti u neku drugu vangraničnu sredinu, nego će ovdje raditi, zapošljavati i razvijati proizvodne kapacitete.  

Radić je rekao da se „Geneks“ bavi proizvodnjom namješata, projektovanjem i izvođenjem građevinskih radova. 

 – Pogon za proivodnju pločastog namješaja radi već pet godina,  a planiramo uvođenje novih linija za proizvodnju unutrašnjih sobnih vrata i tapaciranog namještaja – rekao je Radić 

Ističući da će nova linija krenuti polovinom godine, Radić je rekao da proizvode plasira na tržište Republike Srpske i Federacije biH, dok oprema pogone i za proizvodnju namješataja za izvoz.

Petričević i Stevanović su sa saradnicima obišli i firmu „Obuća“ Zvornik.

(infobirac.net)