Realizovana pojačana kontrola učesnika u saobraćaju na području PU Zvornik

ZVORNIK

Realizovana pojačana kontrola učesnika u saobraćaju na području PU Zvornik

Na području Policijske uprave Zvornik, u periodu od 24. do 26. januara 2020. godine, realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.
Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 254 učesnika u saobraćaju, od kojih je 65 sankcionisano. Od ukupnog broja kontrolisanih, 230 učesnika je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 20 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.
Tri vozača su lišena slobode i zadržana do istrežnjenja ili oporavka, kod kojih je utvrđeno prisustvo preko 1,5 g/kg alkohola u organizmu. Takođe, dva učesnika su sankcionisana prilikom kontrole na prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova, koji su odbili da se podvrgnu testiranju. Pored toga, evidentirana su i 43 ostala prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.
U cilju povećanja stepena bezbjednosti saobraćaja na području PU Zvornik, slične akcije biće provedene i u narednom periodu.
Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe ali i druge učesnike u saobraćaju.

infobirac.net