Fudbaleri Drine počeli pripreme za prolećni deo sezone – cilj povratak u Prvu ligu Republike Srpske

FUDBAL SPORT

Fudbaleri Drine počeli pripreme za prolećni deo sezone – cilj povratak u Prvu ligu Republike Srpske

Na prozivci koju je na Gradskom stadionu u Zvorniku obavio šef stručnog štaba Mile Milanović pojavilo se 25 fudbalera koji će u prolećnom delu šampionata pokušati da ostvare jedini cilj, a to je povratak Drine u Prvu ligu RS. U toku zimske pauze ekipu su napustili Miloš Jokić, Borislav Erić i Mladen Lukić. Na prozivci se pojavio bivši kapiten Drine Aleksandar Kikić koji će biti veliko pojačanje u nastavku sezone, kao i novajlije Jovan Zarić i Filip Jovičić. 

Šef stručnog štaba Mile Milanović sa ekipom je radio u dvorani KSC Zvornik, a tek za nekoliko dana počeće treninzi na travnatom terenu.

– Do 2. februara ćemo trenirati u dvorani, a onda se treninzi nastavljaju na igralištu Radničkog u Karakaju. Imaćemo ukupno 25 treninga i osam slobodnih dana. Tokom pripremnog perioda i početka prvenstva 7. marta, odigraćemo šest pripremnih utakmica. Protivnici će biti ekipe Drine iz Ljubovije, Podrinja iz Lozničkog Polja, Mladosti iz Prnjavora, Radničkog Stobeks iz Klubaca, Rađevca iz Krupnja i Sloge iz Tojšića. Nadamo se dobrim vremenskim uslovima i da ćemo sve što smo planirali i ostvariti, te što spremnije dočekati start prvenstva – rekao je Milanović.

Na osnovu odluke Fudbalskog saveza Republike Srpske od iduće sezone Prva liga RS se proširuje sa sadašnjih 10 na 12 klubova, pa će dvije prvoplasirane ekipe iz Drugih liga postati članovi prvoligaškog društva.

Time su i šanse Drine da se vrati među prvoligaše veće jer treba osvojiti jedno od prva dva mjesta u Drugoj ligi RS – grupa Istok.

Na današnjoj prozivci se pojavio i predsednik kluba Mićo Jevtić koji je svakako najzaslužniji što je Drina za kratko vrijeme od premijerligaša stigla do drugoligaškog ranga. 

infobirac.net