U zvorničkim osnovnim i srednjim školama proslavljena školska slava – Sveti Sava

MA Izdvojena

U zvorničkim osnovnim i srednjim školama proslavljena školska slava – Sveti Sava

 

Prigodnim programima i lomljenjem slavskog kolača u zvorničkim osnovnim i srednjim školama svečano je obilježena školska slava Sveti Sava. Učenici su se potrudili da zajedno sa nastavnicima umjetničkim nastupima dostojno obilježe praznik posvećen prvom srpskom arhiepiskopu i začetniku školstva i obrazovanja kod Srba.

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je IMG-fdf486eac654b2415cb7888f37311880-V-1024x768.jpg

U Tehničkom školskom centru održana je duhovna akademija u čast prvog srpskog prosvetitelja na kojoj su nastupili članovi recitatorske, dramske i ostalih sekcija ove škole.

U SŠC „Petar Kočić“ izvedena je prezentacija sekcija, a nastupom hora i dramskim prikazom, te lomljenjem slavskog kolača je započelo obilježavanje dana posvećenog Svetom Savi.

Himnom  Svetom Savi,  hor Muzičke škole je započeo prigodan kuluturno-umjetnički program obilježavanja školske slave. Prema riječima direktorice Dijane Zekanović, ovo je druga godina kako škola proslavlja svoju slavu.

Svečano je bilo i u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ gdje je uz prisustvo zvanica i gostiju obavljeno lomljenje slavskog kolača.

(infobirac.net)