Održana promocija knjige „Roda bez pardona“ autorke Dragane Pavlović Ribać

ZVORNIK

Održana promocija knjige „Roda bez pardona“ autorke Dragane Pavlović Ribać

 

„Roda bez pardona“ naziv je dječije knjige, autorke Dragane Pavlović Ribać, koja je nedavno predstavljena u Zvorniku. Hol osnovne škole „Sveti Sava“ bio je pun kako odraslih tako i djece koji su došli da čuju pjesme koje su namijenjene za djecu.

 – Zbirka je podijeljena u tri ciklusa. Prvi ciklus obuhvata pjesme o životinjama, a drugi ciklus je inspirisan mojim djetetom i suprugom dok treći obuhvata pjesme koje sam pisala prije deset godina. Inspiracija za moju zbirku pjesama su sva djeca svijeta, a posebno moj mališan – riječi su autorke.

Dragana Pavlović Ribać, rođena je u Crnjelovu kod Bijeljine, a pisanjem se bavi od početka srednje škole. Kao master profesor jezika i književnosti radi u školi, privatno predaje i engleski i njemački jezik, bavi se književnim radom. Učestvovala je na Drinskim književnim susretima u Zvorniku.

 – Sljedeće godine planiram da izdam drugu knjigu i ona će biti posvećena djeci i uvijek ću se baviti pisanjem za djecu – rekla je za Pavlović Ribać.

Izdavač knjige bio je ASoglas iz Zvornika. U ime izdavača obratio se direktor i glavni urednik Dejan Spasojević rekavši da nije jednostavno pisati za djecu jer pored talenta za pisanje autor treba da ima dosta empatije i da se uživi u dječiji svijet, njihov rezon i poimanje stvari.

U narednom periodu planirane su promocije u Bijeljini i Ugljeviku.

(Izvor: ASinfo)