Održana dva skupa u Bratuncu

BRATUNAC

Održana dva skupa u Bratuncu

 

Juče su u Bratuncu održana dva mitinga – u Domu kulture održan je skup opozicije na kojem su prisustvovali poslanici PDP-a i SDS-a: Jelena Trivić, Miladin Stanić, Davor Šešić, Ljubiša Кrunić, Draško Stanivuković i Nebojša Vukanović. Skupu se nešto kasnije pridružio i Mladen Ivanić. Кontramiting je održan na Trgu u organizaciji Udruženja „Istočna alternativa“.

Prvi je počeo kontramiting na Trgu u organizaciji Udruženja „Istočna alternativa“.

 – Skup je posvećen očuvanju RS, sam naziv skupa je ‘Republika Srpska iznad svega’ mi iz Udruženja ‘Istočna alternativa’ sa nekoliko nevladinih udruženja proisteklih iz rata pravimo kontraskup koji je u interesu odbrane RS upravo od onih koji mešetare kroz RS i optužuju legalne institucije za izdaju. Drago mi je što sam ih naveo danas da dođu u Bratunac jer da nisam rekao da ne smiju doći, ne bi ni znali gdje je Bratunac, koliko ima stanovnika, koliko je ljudi nastradalo u ratu – istakao je na kontramitingu Vojin Pavlović, predsjednik udruženja „Istočna alternativa“.

Nešto kasnije počeo je skup opozicije u Domu kulture.

 – Naša večerašnja poruka je da ne postoji nijedna stopa u RS na kojoj naša noga ili bilo čija noga ne smije da gazi i da dođe. Na taj način oslobađamo ljude od straha, od torture i svega onog što nas je iznutra napalo od onih koji vode RS. Mi želimo da svuda dođemo, da ponudimo građanima nadu da može biti bolje i da ponudimo viziju kako mi vidimo svaku lokalnu zajednicu i u globalu čitavu našu RS, zato smo danas ovdje. Naše poruke su miroljubive, nama je dosta nasilja i tortura – izjavio je novinarima Draško Stanivuković.

(Izvor: upsmedia)