Jedna od najpozitivnijih biznis priča u protekle tri godine

SREBRENICA

Jedna od najpozitivnijih biznis priča u protekle tri godine

 

Preduzeće „Ekonomik grup“ otvoreno je zvanično 11. marta 2018. godine kada je zaposleno 30 ljudi. Danas, ovaj kolektiv ima 50 zaposlenih i tendenciju rasta.

Bojan Rankić , suvlasnik kompanije „Ekonomik grup“ u Srebrenici kaže da su za veoma kratak period ostvarili značajne rezultate i da postoji tržište za njihove proizvode.

 – Prošle godine smo proizveli 1.200 raznih kontejnera i od toga 70 odsto plasirali u dvanaest evropskih zemalja, a ostalo je našlo kupce na domaćem tržištu. Kontinuitet proizvodnje nastavlja se  i u ovoj godini gdje već imamo potpisane ugovore i tendenciju rasta proizvodnje – kaže Rankić.

On je rekao da proizvode razne vrste kontejnera, od građevinskih, poljoprivrednih, trgovinskih, sportskih, turističkih, sanitarnih i drugih modela, do modela po narudžbini.

Prema njegovim riječima, opštini Srebrenica isporučeno je 18 kontejnera, a tokom ove godine isporučiće još 23 za potrebe povratka i podsticaja razvoju poljoprivrede.

U planu je povećavanje broja radnika za još deset u ovoj godini i nastavak izvoza većine proizvedenih višenamjenskih kontejnera za tržište Evropske unije.

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske kao pozitivan primjer nedavno je predstavio srebreničko preduzeće „Ekonomik grup“.

(Izvor: esrebrenica)