Uoči dodjele nagrada: Razgovor sa nastavnicima Miladinom Miličićem i Snežanom Stević

OSMACI REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Uoči dodjele nagrada: Razgovor sa nastavnicima Miladinom Miličićem i Snežanom Stević

 

Među 24 nastavnika koji će od strane Ministarstva prosvjete i kulture Vlade Republike Srpske dobiti „Svetosavsku nagradu“ biće i Snežana Stević učiteljica u školi u Osmacima i Miladin Miličić nastavnik matematike i fizike iz Zvornika. Oni će ujedno, biti predstavnici prosvjetnih radnika regije Birač na manifestaciji koja će ovim povodom biti organizovana 28. januara u Dječijem pozorištu Republike Srpske.

Snežana Stević, učiteljica u Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“ u Osmacima kaže da je prošle godine zbog predloženih inovacija u nastavi bila nominovana i za najbolje učitelje u BiH u organizaciji Centra za obrazovne inicijative „Step baj step“ te dodaje da joj je zadovoljstvo da dobije nagradu koju dodjeljuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

 – Drago mi je da po prvi put ove godine Ministarstvo prosvjete i kulture dodjeljuje „Svetosavsku nagradu“ za nastavnike u osnovnim školama. Ova nagrada mi je potvrda da sam na pravom putu u naporima da ovaj poziv predstavim dostojanstveno, a učenicima pružim kvalitetnije vaspitanje i obrazovanje. Dobro je znati da neko prati, cijeni i nagrađuje zalaganje, jer svako ima dane u kojima se pita da li posvećenost i trud imaju smisla ili je lakše predati se talasima prosječnosti i ustaljenosti – rekla je Stevićeva.

Nastavnik matematike i fizike u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Zvorniku Miladin Miličić takođe je zahvalan na ukazanom priznanju, te dodaje da je za trideset godina ovo prva nagrada ovog tipa, a dok je radio u školu u Capardama imao je takođe republičkog prvaka iz fizike i matematike te je tada dobio drugačije nagrade i pohvale.

 – Drago mi je da sam dio nagrađenih, a posebno sam srećan što sam imao učenika kakav je bio Tadija Matić.  Ona je bio državni prvak iz matemtike, a iz fizike na nivou Republike Srpske jer tu nije bilo državnog takmičenja. Poslije je učestvovao i na olimpijadi mladih matematičara u Kipru. Ranije sam i u školi u Capardama takođe imao dobre rezutate sa učenikom Slavkom Ivanovićem – naveo je Miličić i dodao da su rijetki takvi učenici te se zahvalio i Matićevim roditeljima sa kojima je imao odličnu saradnju tokom pripreme za takmičenja.

On je dodao da su ovakve manifestacije stimulans za nastavnike u Republici Srpskoj i posebno istakao da je trebalo i ranije organizovati ovakav vid nagrađivanja.

 – Hvala Ministarstvu prosvjete i kulture koje je pokrenulo ovakvu inicijativu kako bi se pohvalio rad sa učenicima što će i njima značiti u daljem radu, odnosno da shvate da društvo podržava njihovo učenje i rezultate – istakao je Miličić.

Svečana manifestacija za najbolje nastavnike u Republici Srpskoj u 2019. godini će nositi naziv „Naši učitelji“, a na njoj će biti dodijeljene „Svetosavske nagrade“, koje se sastoje od „Svetosavske povelje“ i novčane nagrade.

(infobirac.net)