Zamjenik ministra civilnih poslova Siniša Ilić sa Nemanjom Majdovom: Sportistima pomoći da vrhunske rezultate ostvaruju u BiH

BORILAČKI SPORTOVI SPORT

Zamjenik ministra civilnih poslova Siniša Ilić sa Nemanjom Majdovom: Sportistima pomoći da vrhunske rezultate ostvaruju u BiH

 

Zamjenik ministra civilnih poslova BiH Siniša Ilić razgovarao je u Sarajevu sa Nemanjom Majdovom, proslavljenim džudistom iz Istočnog Sarajeva, o stanju u sportu BiH posebno u kontekstu stvaranja uslova za postizanje vrhunskih sportskih rezultata.

Majdov je izrazio želju da, iako je on zbog uslova za postizanje vrhunskih sportskih rezultata odlučio da nastupa za reprezentaciju Srbije, pomogne mladima da ovdje ostvaruju svoje sportske snove.

 – Istočno Sarajevo, Republika Srpska i Bosna i Hercegovina imaju odlične preduslove za bavljenje sportom. Želim svoje znanje da prenesem na našu djecu i pomognem u razvoju sporta u Bosni i Hercegovini i za to mi treba podrška ove sredine – naglasio je Nemanja Majdov.

Zamjenik ministra Siniša Ilić čestitao je Majdovu na svim ostvarenim rezultatima i podsjetio da Ministarstvo civilnih poslova ima koordinirajuću ulogu u oblasti sporta.

 – Jasno je da sredstva koja se izdvajaju na državnom nivou nisu dovoljna da zadovolje sve potrebe sportista. Zato je izuzetno važno da svi nivoi vlasti u skladu sa svojim nadležnostima daju maksimum kako sportisti poput svjetskog džudo prvaka Nemanje Majdova u budućnosti ne bi odlazili s naših prostora. Podrška Majdovu da svoje sportsko znanje i iskustva u budućnosti prenosi na djecu u našoj sredini, ulaganje je u našu omladinu –  rekao je Ilić.

Nemanja Majdov informisao je zamjenika ministra da je u ovoj godini prioritet nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Podsjetio je da su za vrhunske rezultate potrebna i velika ulaganja i izrazio nadu da će Bosna i Hercegovina pratiti susjedne zemlje koje su uspješno riješile finansiranje sporta.

(Izvor: mcp.gov.ba)