Načelnik opštine obišao izvođače radova u Osnovnoj školi „Vuk Кaradžić“

VLASENICA

Načelnik opštine obišao izvođače radova u Osnovnoj školi „Vuk Кaradžić“

 

U Osnovnoj školi „Vuk Кaradžić“ u Vlasenici u toku je sanacija podova i adaptacija učionica u kojima će prva školska znanja sticati prvačići. Načelnik opštine Miroslav Кraljević je obišao izvođaće radova, navodeći tom prilikom da ovaj poduhvat sa 120.000 КM finansiraju vlade Srbije i Republike Srpske, kao i lokalna zajednica, sa ciljem stvaranja što kvalitetnijih uslova za školovanje.

 – To je jedan od prioriteta opštinskih vlasti u Vlasenici, uz privredni razvoj i sve ono što želimo da uradimo – rekao je Кraljević.

On je dodao da je preostalo da u toj ustanovi bude obnovljen dotrajali školski namještaj.

 – Već sam imao kontakte sa institucijama Vlade Republike Srpske i očekujem njihovu podršku da budu promijenjene sve klupe i stolice, koje nisu mijenjane pedesetak godina. Planiramo drenažu oko cijelog objekta, s ciljem eliminisanja podzemnih voda, koje su ranije pričinjavale znatnu štetu – rekao je Кraljević.

Direktor škole Danka Milić Кezunović rekla je da je ustanova izgrađena 1964. godine, te da u tom periodu školski podovi nisu obnavljani.

Sanacija podova počela je u decembru i trebalo bi da bude završena do kraja februara.

Кezunovićeva je objasnila da je do danas obnovljen pod u 18 od 27 učionica, a preostalo je da budu završeni radovi i u školskom suterenu, gdje će biti prostorije za prvačiće.

 – Ova škola je, slobodno mogu da kažem, po kvalitetu nastave i uspjesima naših učenika, među najboljima u regiji. Imamo šampione u košarci, matematici, fizici, engleskom jeziku, i mislim da naši učenici zaslužuju bolje uslove za rad i učenje – rekla je Кezunovićeva.

U OŠ „Vuk Кaradžić“ u Vlasenici ove školske godine školuje se 640 učenika.

(Izvor: opstinavlasenica.org)