Zvornički srednjoškolci sa dva projekta na 17. Sajmu turizma u Sloveniji – Ministarstvo trgovine i turizma obećalo podršku

ZVORNIK

Zvornički srednjoškolci sa dva projekta na 17. Sajmu turizma u Sloveniji

Ministarstvo trgovine i turizma obećalo podršku

 

Učenici zvorničkog SŠC „Petar Kočić“ nastupiće se dva projekta na 17. Sajmu turizma u Sloveniji. Ovo će biti 11 godina zaredom da Zvorničani učestvuju na toj manifestaciji. Biljana Pisić, direktorica škola kaže da će nakon sajma učenici i profesori dva dana boraviti u Sežani, kod prijatelja iz škole „Srečko Kosovel“, a biće organizovani i izleti. Ona je dodala da je danas sa pomoćnicom direktora Jovankom Glišić i učenicama Nikolinom Đurić i Ivanom Dragić, koje će učestvovati u projektima, bila u posjeti kod ministarke trgovina i turizma Suzane Gašić. 

 – U veoma prijatnom razgovoru ministarka je obećala podršku, a potrudiće se da oštampaju i majice za učesnike projekta. Takođe će kontaktirati Turističku organizaciju Republike Srpske te tražiti od njih konkretnu podršku na sajmu jer su i oni već nekoliko godina tamo prisutni. Projekat „Domaće je najbolje“ će promovisati proizvode sa našeg područja što se ministarki Gašić naročito dopalo – rekla je Pisić i dodala da će u aktivnosti biti uključene i lokalne turističke organizacije.

 – Posebno nam je drago da smo jedina škola iz RS i BiH koja je toliko godina prisutna na Sajmu turizma jer je bilo nekih škola koje su se pojavljivale godinu ili dvije pa poslije odustajale od nastupa – rekla je Pisić.

Ministar trgovine i turizma Suzana Gašić je istakla da će se Ministarstvo trgovine i turizma rado odazvati pozivu da podrži učešće škole iz Zvornika, kako bi što uspješnije bila predstavljena domaća proizvodna preduzeća i turistički potencijali Republike Srpske. Ona je istakla da resorno Ministarstvo, u skladu sa svojim mogućnostima, podržava svaku inicijativu i aktivnost koja ima za cilj promociju turističkih i privrednih vrijednosti iz Republike Srpske.

Gašićeva je ovom prilikom poželjela rukovodstvu škole i učenicima mnogo uspjeha na predstojećem Sajmu turizma u Sloveniji.

Na 17. Međunarodnom sajmu turizma, pod sloganom, „Više znanja za više turizma“, u Sloveniji, Zvorničani će se predstaviti sa projektom „Smijeh je lijek“, mentora profesorice informatike Julijane Mlinarević i  „Domaće je najbolje“ mentora profesorice ekonomske grupe predmeta Milanke Kalajdžić.

(Izvor: infobirac.net, vladars)