Nakon protesta vlasnika auto-škola – Uskoro rješenje problema

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Nakon protesta vlasnika auto-škola

Uskoro rješenje problema

 

Predstavnici zvorničkih auto-škola održali su juče mirni protest ispred zgrade Gradske uprave i Osnovnog suda sa ciljem da ukažu na problem da skoro mjesec dana nema organizovanog polaganja za vozački ispit u ovoj lokalnoj zajendici.

Nakon smjene komisije i imonovanja nove, te primopredaje dužnosti komisija, po tvrdnji sekretara komisije Mladena Tomića, oni nisu bili dobili pristupne šifre za unos podataka od Zavod za obrazovanje odraslih RS, koje djeluje u okviru Ministarstva prosvjete i kulture Vlade Republike Srpske te su im tako napravili nepotreban zastoj.

 – Mi smo i na dan protesta razgovarali sa predstavnicima auto-škola i istakli da nema problema kod nas. Nova komisija je formirana, a da bismo mogli da radimo treba da dobijemo pristupne šifre od Zavoda za obrazovanje odraslih Republike Srpske. Danas je predsjednik komisije dobio šifru za pristup podacima, a prema obećanjima i ja bih danas trebao da dobijem pristupnu šifru kako bi se sve obaveze oko polaganja mogle nastaviti bez problema – rekao je Tomić.

Prethodna Komisija je posljednji put radila još 26.12.2019. godine kada je bilo testiranje teoretske nastave kandidata u zvorničkim auto-školama iz kojih su istakli da ih ne interesuje politika već samo žele da rade jer veliki broj kandidata čeka na polaganje vozačkog ispita, a to im stvara ozbiljan zastoj i troškove.

(infobirac.net)