Proizvodnja „smart“ vozila se seli u Kinu

SVIJET

Proizvodnja „smart“ vozila se seli u Kinu

 

Kineska automobilska kompanija „Džili“ preuzela je 50 odsto udjela u „Smartu“ od „Dajmlera“. Zajedno će upravljati kompanijom gradskog automobila, koja teži da postane samo električni brend. „Smart“ automobili će se od sljedeće godine proizvoditi u Kini. Da li će tako Evropa ostati bez još jednog brenda?

Za mnoge koji posjeduju „smart“ vozila kod nas dobra je vijest da će moći još bar 15 godina da imaju tehničku podršku za sadašnja vozila preko ovlašćene mreže „Mercedesa“. Međutim, novi električni „smartovi“ imaće izdvojenu prodaju i servis.

Novi električni modeli stižu od 2022. godine pa nadalje. „Mercedes-Benc“ će voditi računa o dizajnu i stilu budućih modela, a „Džili“ će voditi sektor za inženjering.

 – Neće biti razlike u kvalitetu, idemo na premijum brend koji će i po standrardu plastike i standardu elektrokomponenti biti na visokom svjetskom nivou – kaže Olega Kaleus iz „Dajmlera“.

Glavna prodaja se očekuje u Kini koje je inače i najveće tržište u svijetu.

 – Imamo ambicizne planove za proizvodnju od 100.000 do 350.000 malih gradskih automobila. Godišnje, to će biti veliki profit i za Mercedes, ali i za Džili fabirku – tvrdi Li Šufu iz kompanije „Džili Kina“.

Do lansiranja novih modela 2022. godine, sadašnji „smart“ automobili nastavljaju da se proizvode u „Dajmlerovim“ pogonima u Francuskoj i Novom Mestu u Sloveniji.

(Izvor: rts.rs)