„Zimske radosti“ u Narodnoj biblioteci oduševile mališane

ZVORNIK

„Zimske radosti“ u Narodnoj biblioteci oduševile mališane

 

U okviru zimskog raspusta Narodna biblioteka i muzejska zbirka tradicionalno organizuje kreativo – edukativne radionice za najmlađe sa ciljem promocije čitanja kroz zabavu. Prema riječima bibliotekara Željka Nikolića ovo je treća godina kako organizuju radionice za najmlađe sugrađane. 

 – Cilj nam je da djeci pokažemo da biblioteka nije samo mjesto gdje se samo posuđuju knjige za školske lektire, nego i mjesto gdje se mogu družiti i zajedno učiti sa svojim vršnjacima. Djeci želimo da pomognemo da stiču čitalačke navike te da tokom zimskog raspusta imaju kvalitetnu alternativu za druženje – rekao je Nikolić.

Mališani, njih oko 20, danas su rješavali asocijacije, ukrštenice, a kroz video prezentaciju saznali su mnogo interesantnih informacija koje su karakteristične  za zimski period. Ono što je interesantno je da su mališani, iako radionice počinju u 11 časova, već pola sata ranije došli u biblioteku i zauzeli svoje mjesto u čitaonici kako bi bili što bliže predavačima, jer se plaše da neće biti prozvani ako nisu u prvim redovima.

(Izvor: osvit)