Veliki uspjeh kadetkinja ŽFK Drina na turniru u Zenici – Ekipi srebro, Tešićeva najbolji strijelac

FUDBAL

Veliki uspjeh kadetkinja ŽFK Drina na turniru u Zenici

Ekipi srebro, Tešićeva najbolji strijelac

 

Kadetska ekipa Ženskog fudbalskog kluba Drina, postigla je veliki usjeh na turniru koji je održan u Trenažnom centru FS BiH u Zenici. Osvojeno je drugo mjesto ekipno, iza tima Radnika, a Rajna Tešić je progalašena za najboljeg strijelca na turniru.

Na tunriru je učestvovalo 14 ekipa iz cijele BiH, čime je uspjeh mladih Zvorničanki još veći.

 – Drago nam je zbog Rajne Tešić, a da je i golman Sanja Filipović, proglašena za najbolju ne bi bilo nezasluženo. U svojoj igračkoj i trenskoj karijeri imao sam dosta uspjeha i osvojio mnoge trofeje, ali mi je ovo jedan od nadražih. Naše djevojčice, njih sedam, su stigle do finala bez primljenog gola, uz gol razliku 9:0, i tek smo u finalu izgubili sa jednim primljenim golom. Ovo je veliki uspjeh ako se ima u vidu da seniorski tim prolazi kroz teške trenutke u Premijer ligi BiH i da mu čak prijeti gašenje. Ovaj uspjeh naših kadetkinja treba da probudi savjest odgovornih ljudi u našem gradu da pomognu da se sačuva seniorski tim, a time i ove kadetkinje koje su budućnost ženskog fudbala u našem gradu – rekao nam je Goran Petrović, trener kadetkinja i seniorskog tima Drine.

Da dodamo da je Sanja Filipović, golman Drine, dobila poziv da učestvuje na kampu ženske U 15 reprezentacije BiH. Treninzi i test utakmica će se održati u Trening centru FS BiH u Zenici. Okupljanje igračica je 20. janura u Zenici od 11 časova.

(Za ionfobirac.net: D.Gajić)