Pojačane aktivnosti policije povodom početka drugog polugodišta školske 2019/2020. godine

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Pojačane aktivnosti policije povodom početka drugog polugodišta školske 2019/2020. godine

 

Imajući u vidu da se bliži početak drugog polugodišta školske 2019/2020. godine, policijski službenici organizacionih jedinica na području Policijske uprave Zvornik započeli su preventivne aktivnosti sa ciljem poboljšanja sveukupne bezbjednosti učenika.

Obzirom da se u narednom periodu očekuje povećano prisustvo djece na ulicama, kako u zonama škola tako i na trasama kretanja, policijski službenici preduzeće niz preventivnih aktivnosti sa ciljem podizanja svijesti vozača da oprezno voze i smanje brzinu kretanja vozila, te poštuju saobraćajne propise, a sve sa ciljem zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju. Takođe, policijski službenici će nastaviti sa realizacijom edukativnih predavanja u osnovnim školama na području ove Uprave, čiji je cilj edukacija učenika o osnovnim saobraćajnim pravilima.

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik će pojačano vršiti kontrolu saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila, poštovanje odnosa vozač-pješak, sankcionisaće nepropisno parkirana vozila u zonama škola, posebno u zonama pješačkih prelaza, kao i ostale prekršaje koji mogu da ugroze bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače da voze krajnje oprezno, naročito u blizini školskih objekata, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

(infobirac.net)

FOTO: Ilustracija, infobirac.net