U organizaciji planinarskog društva „ACER“ iz Vlasenice – Pohod u Pjenovac 2. februara

VLASENICA

U organizaciji planinarskog društva „ACER“ iz Vlasenice

Pohod u Pjenovac 2. februara

 

Planinarsko-ekološko društvo „ACER“ iz Vlasenice poziva sve ljubitelje prirode i planinarenja na tradicionalni „Pohod u Pjenovac“, manifestaciju koja će se ove godine održati 1. i 2. februara. To je manifestacija koja traje od 1972. godine i koja je prerasla u međunarodno druženje planinara sa više od hiljadu učesnika.

Program akcije:
Subota, 1. februar 2020.
 – Doček planinara iz drugih gradova i smještaj u predviđene objekte
 – 20.00 – 24.00 Planinarsko veče sa muzikom uživo
(U okviru planinarske večeri planirana je dodjela diploma gostujućim društvima)

Nedjelja, 2. februar 2020.
 – Do 08.00 časova okupljanje planinara na parkingu kod gradskog stadiona
 – 08.15 organizovan prevoz planinara do Pećine – polazne tačke pohoda
 – 08.45 otvaranje pohoda i pješačenje najljepšim dijelovima Javor planine (staza je duga oko 16 kilometara i pogodna je za sve uzraste planinara)
 – 14.00 – 15.00 dolazak planinara u Pjenovac – ručak za sve učesnike pohoda


Kvalitetan smještaj planinara je obezbijeđen u privatnim objektima po cijeni od 15 KM po osobi (posteljina, zagrijane prostorije, upotreba kupatila). Ograničen broj mjesta je u Motelu M, 25 KM po osobi. Zbog velikog interesovanja molimo Vas da smještaj rezervišete na vrijeme. Svi učesnici pohoda prilikom prijave uplaćuju 3 KM kao participaciju za troškove organizacije.

Planinarska društva koja na pohod dolaze sa većim brojem planinara i sopstvenim prevozom (kombi, minibus, autobus), koristiće taj prevoz i za povratak iz Pjenovca u Vlasenicu (30 kilometara). Ostale planinare, koji u Vlasenicu dođu automobilom domaćini pohoda će besplatno prevoziti na predviđenim dionicama.

Informacije i prijavljivanje kod predsjednika Društva Dragana Ilića i sekretara Društva Vesne Došić. Kontakt je moguć i preko fejsbuk stranice: PED „Acer“ Vlasenica ili mejla ilicdr@teol.net

(Izvor: Fejsbuk stranica, D. Ilić)