Pružni prelaz Donja Borina-Brasina: Voz udario u automobil

SVIJET ZVORNIK

Pružni prelaz Donja Borina-Brasina: Voz udario u automobil

 

Na pružnom prelazu između Donje Borine i Brasine, na pruzi Loznica – Mali Zvornik, lokomotiva je naletjela na drumsko putničko vozilo, ali nije bilo povrijeđenih, saopštile su „Infrastruktura železnice Srbije“.

Кako se navodi u saopštenju, do sudara je došlo zbog vozača drumskog vozila, koji na putnom prelazu, inače obezbijeđenom znacima vertikalne drumske signalizacije, nije poštovao saobraćajne propise, prenio je tanjug.rs.

Prema podacima „Infrastruktura železnice Srbije“, u 2019. godini dogodio se najmanji broj nesreća na putnim prelazima, sa najmanje nastradalih osoba posmatrano u prethodne dvije decenije.

 – „Infrastruktura železnice Srbije“ ostvarila je lani najviši nivo bezbjednosti na putnim prelazima na godišnjem nivou u periodu od 2001. do 2019. godine, odnosno najbolji rezultat u 21. vijeku. To je rezultat svih aktivnosti koje „Infrastruktura železnice Srbije“ vodi sa ciljem povećanja bezbjednosti na putnim prelazima. „Infrastruktura železnice Srbije“ i u 2020. godini nastaviće realizaciju brojnih aktivnosti koje će doprinijeti daljem povećanju nivoa bezbjednosti na putnim prelazima. Tako će i ulaganja u pružne prelaze u 2020. godini biće povećana, pa su obezbijeđena i kreditna sredstva u iznosu od 13 miliona dolara od Svjetske banke i 8 miliona evra od Evropske banke za obnovu i razvoj, za podizanje nivoa bezbjednosti na ovim prelazima – stoji u saopštenju ovog preduzeća.

(Izvor: agencije)

FOTO: Ilustracija