U Zvorniku svečano obilježen 9. januar – Dan Republike Srpske

ZVORNIK

U Zvorniku svečano obilježen 9. januar – Dan Republike Srpske

 

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je danas da će Republika Srpska biti jaka onoliko koliko je budemo voljeli, pazili i radili na njenom svakodnevnom razvoju i napretku.

Stevanović je na prijemu, koji je organizovao povodom 9. januara – Dana Republike Srpske, naglasio da je neophodno u narednom periodu da se ozbiljnom sinergijom borimo za prosperitetnu i ekonomski jaku Republiku Srpsku.

– Republika Srpska je praktično jedna velika porodica, a u porodici prvi uslov da bude napredna jeste sloga, a drugi je pojedinačno maksimalno zalaganje svakog od članova porodice. Samo takve porodice dugo žive, traju i opstaju – istakao je Stevanović.

Ističući da to želi i Republici Srpskoj i svim narodima koji žive u njenim granicama, Stevanović je rekao da se u vrijeme ovih praznika presaberemo i jedni drugima poželimo više zajedničke sloge, ljubavi i poštovanja, a najviše rada na svakodnevnom podizanju naše budućnosti na jedan viši nivo.

Predsjednik Boračke organizacije grada Zvornika Lazar Ristić naglasio je da će narod Republike Srpske proslavljati 9. januar – Dan Republike Srpske svake godine jer je to Republika koja je stvorena voljom svog naroda.

– Republika Srpska stvorena je 9. januara, prije početka odbrambeno otadžbinskog rata u kojem je potvrđena i sačuvana. Za njenu odbranu poginulo je samo iz Zvornika blizu hiljadu najboljih njenih sinova i naša je dužnost da svu tu žrtvu ne smijemo nikada zaboraviti niti Republiku Srpsku dovesti u pitanje – rekao je Ristić.

On je dodao da su u zvorničkoj Boračkoj organizaciji zadovoljni odnosom prema borcima, ali da će se ova organizacija zalagati da ovoj populaciji bude još bolje.

Predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida grada Zvornika Dragislav Mijanović naglasio je da je 9. janauar sveti dan za ratne vojne invalide, a spomenici sveto mjesto na kojima se odaje počast i zahvalnost poginulim borcima u odbrambeno otadžbinakom ratu.

– Republika Srpska je, upravo zahvaljujući tim svetim mjestima, slobodan prostor u kojem se slobodno krećemo, radimo i živimo – rekao je Mijanović.

On je naglasio da će se 9. janauar – Dan Republike Srpske vječno proslavljati jer njen narod tako želi.

U okviru obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske, na centralni spomenik za 1080 boraca Vojske Republike Srpska, koji su poginuli u odbrambeno otadžbinskom ratu, predstavnici grada Zvornika, boračke populacije, kao i drugih gradskih organizacija i ustanova, položeni su vijenci.

infobirac.net